OBITELJ MINISTRA OREPIĆA: 'Teško je doći do njega sada'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Niko Orepić, prvi rođak novoizabranog Ministra unutarnjih poslova, Vlaha Orepića, za Dubrovački dnevnik priča o njegovim konavoskim korijenima.

'Znam ga cijeli život, ali kako on živi u Pločama, a ja u Konavlima nismo se puno družili. Njegov otac je spletom okolnosti pošao u Ploče, radio je na željeznici pa ga je posao tamo odveo. Tako su ostali tamo živjeti', priča Niko koji se još nije čuo s rođakom i čestitao mu na ovoj funkciji. 

'Nisam ga ni pokušao zvati, kontaktirao sam mu brata. Još je rano govoriti za obiteljsko okupljanje i slavlje, teško je doći do njega sada', kazuje Niko. Iako su ministrovi roditelji rođeni u Stravči u Konavlima, on nikada nije tu živio. ' Roditelji su mu umrli. Vidimo se dva, tri puta godišnje, dok smo bili mlađi i manje', prisjeća se njegov rođak i kazuje da je Vlaho dobar čovjek koji je završio vojnu školu, akademiju te je bio aktivan cijeli Domovinski rat.

'Prvi ročni vojnici su bili njegovi vojnici, to mu je i priznato od predsjednika države', kazuje Niko Orepić. Novi Ministar ima i jednoga sina koji studira na fakultetu van Hrvatske, a žena mu je rodom iz Splita.

Vlaho Orepić je kandidat iz kvote MOST-a, a zbog višegodišnje borbe protiv izgradnje TE postao je iznimno cijenjen u svojoj lokalnoj sredini, na jugu Hrvatske.

Vezane vijesti:  TRI MINISTRA S JUGA Što su do sada radili Davor Romić, Ante Šprlje i Vlaho Orepić

Popularni Članci