ODGOVOR DOJUČERAŠNJIM KOLEGAMA Martinović Mamić: Dogovor da Ružu Tomašić zamijeni član iz Zagreba je neprihvatljiv!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Donedavna predsjednika dubrovačkog HKS-a Dražana Martinović Mamić demanntirala je riječi članova Hrvatske konzervative stranke Dubrovnik. 

Dakle, prvo je Dražana Martinović Mamić u priopćenju medijima istaknula kako je dala ostavku zato jer "način odabira kandidata za listu nije demokratski", o čemu više možete pročitati OVDJE. Reagirali su njezine donedavne kolege koji su poručili kako je shvatila da neće dobiti podršku pa je pokušala razjediniti stranku, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Najnovije priopćenje Dražane Martinović Mamić prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

"Istina je da sam podnijela ostavku na funkciju predsjednice HKS ( Hrvatske konzervatrivne stranke)i koordinatora za HS ( Hrvatske suvereniste) ali ne zbog toga što nisam dobila mjesto na listi niti mi je to presudno, te isto bilo ponuđeno i potvrđeno za XI izbornu jedinicu  5. lipnja od strane tajnika Gosp. Denisa Bevande i predsjednika stranke Gosp. Marijana Pavličeka, nego zato što mi je neprihvatljivo učestovati u svojevrsnoj izbornoj prevari u našoj X izbornoj jednici. Naime odlukom užeg rukovodstva stranke je dogovoreno da nositeljica liste u kojoj su HKS i Hrvatski suverenisti (HS) u koaliciji sa Domovinskim pokretom Miroslava Škore,bude naša europarlamentarna  zastupnica Gospođa Ruža Tomašić što je u redu.

Ali dogovor prema kojem ona uistinu ide u mirovinu i ne misli biti nikako u Hrvatskom saboru kao saborska zastupnica te da ju zamijeni mladi član KKS iz Zagreba,koji u Zagrebu živi i radi i to bez obzira na mjesto na listi i broj glasova koje osvoji, je meni kao i našem članstvu GO HKS Dubrovnik bila neprihvatljiva. Tim prije jer nitko od naših članova iz Dubrovnika i DNŽ nije stavljen na listu. Pri tome naravno Gospođa Ruža Tomašić jeste sa Korčule ali ne namjerava ići u Sabor pa prema tome neće moći niti zastupati naše interese.   

Budući Gosp. Pavliček i Gđa Tomašić nisu uvažili moju molbu 5. lipnja a niti  Tomašić 07. lipnja u tel. razgovoru tijekom izvanrede sjednice HKS GO Dubrovnik da odustanu od takvog nečasnog aranžmana po kojem bi glas za Ružu Tomašić zapravo bio glas za Marka Milanovića Litru, što bi birači doživjeli kao prevaru i uništili reputaciju i HKS i HS i zbog čega ne bismo imali nikakvih šansi na lokalnim izborima;također nije uvažen ni prijedlog da umjesto Milanovića ide netko iz Dubrovnika ili DNŽ na listu. Stoga je jednoglasno donesena odluka o raspuštanju Podružnice GO HKS DUbrovnik jer je samo jedna članica Gospođa Liljana Vukotić, mr. odlučila ostati članicom stranke. O svemu je obaviještena Središnjica HKS te odlukom svih nazočnih obaviješteni medij." - napisala je u priopćenju.

Popularni Članci