ODLIČNI REZULTATI: Tko u Dubrovniku ima porast prihoda od 146 posto?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Javna ustanova Rezervat Lokrum ostvarila je rekordne rezulatate u travnju ove godine. Ukupno je prodano 5350 ulaznica s prijevozom, što je u odnosu na lanjskih 2500 predstavlja rast od 114 %.

Obzirom da je ulaznica s prijevozom, u odnosu na prošlu godinu poskupjela za 10 kuna, ukupni rast prihoda od prodaje ulaznica u travnju iznosi 146%.

Povećanje prihoda i prodajni rezultati nisu na uštrb građana Dubrovnika, obzirom na uvođenje pokaza za četiri besplatna posjeta Lokrumu mjesečno  koje građani i ove godine u velikom broju preuzimaju.

Javna ustanova Rezervat Lokrum se već 6. godinu financira u potpunosti samostalno, naplatom prijevoza,  ulaznica i najma poslovnih prostora te ulaže u objekte na Lokrumu pritom poslujući pozitivno.

Usprkos činjenici da ove godine neće pod Lokrumom biti usidreni kruzeri, koji su do 2013. ustanovi donosili oko milijun kuna godišnje, ovakvim  ulaskom u sezonu naslućuje se kako će 2015. biti najbolja poslovna godina za rezervat u novijoj povijesti.

S obzirom na to, prema Programu rada, a nakon što je s Društvom prijatelja dubrovačke starine dogovorena obnova Fort Royal, ustanova će ove jeseni raspisati natječaj za izradu projekta obnove Benediktinskog samostana .

Popularni Članci