SVAKI DAN JE DAN ZEMLJE! Održane zelena i plava čistka

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika organizirao je Zelenu i Plavu Čistku koja se, u sklopu najveće globalne volonterske akcije Let's do it!, održala od 22. do 26. travnja 2017. godine. Zelena čistka - Let's do it Croatia!Plava Čistka - Let's Do It Mediterranean!

Akcija se, povodom Dana planeta Zemlje, održala na više lokacija u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, Eko Centrom Zeleno Sunce, Udrugom za mlade Orlando, Udrugom DART, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Rijeka Dubrovačka, Čistoćom Dubrovnik i Vrtlarom. Također, u akciju su se uključili i brojni vanjski suradnici i partneri, volonteri i lokalni stanovnici.

U ovoj ekološkoj i zabavnoj akciji, sudjelovala su 124 volontera na šest lokacija (Otok Lokrum, trasa starog Onofrijevog vodovoda, kompleks Stare bolnice, eko-park Mokošica, Lopud i Šipan). U marini ACI Dubrovnik i na izvorištu Omble su uzeti uzorci vode za analizu teških metala. Također, u eko-parku u Mokošici, pridružio se i Dječji vrtić Sunce. U sklopu akcije održani su i edukativni i zabavni programi za volontere i sudionike akcije.

U akciji je ukupno prikupljeno oko 30 m³ komunalnog otpada, oko 5 m³ biootpada, a građevni otpad se još prikuplja.
 
Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika zahvaljuje svim sudionicima, vanjskim suradnicima, volonterima, građanima i medijima, koji su još jednom doprinijeli da se akcija uspješno realizira. Također, pozivamo sve zainteresirane na daljnju suradnju i promicanje ekološke svijesti!
 
 

EVERY DAY IS EARTH DAY!

Popularni Članci