OPŠIRNA PROGNOZA STORM CHASERSA! Slijede nezapamćeno hladni dani, orkanska bura, a negdje i snijeg

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Daniel Pavlinović/Storm Chasers Dubrovnik
U prognozi vremena Daniela Pavlinovića (Storm Chasers Dubrovnik) saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja ovoga tjedna.

Opća situacija:

Anticiklona je prolazno ojačala, a sa sjevera se približava hladna fronta nakon koje će uslijediti prodor vrlo hladnog zraka.

Prognoza vremena za danas, 4.1.2017.

Danas pretežno ili djelomice sunčano, uz porast naoblake krajem dana. Veći dio dana puhat će uglavnom slab vjetar promjenjiva smjera.

 

Min. 6°C
Max. 11°C

Četvrtak, 5.1.2017.

U noći na četvrtak očekuje se naoblačenje, zatim i kiša. Uz postupan pad temperature u višim predjelima očekuje se snijeg, a tijekom jutra ili prijepodneva susnježice ili snijega može ponegdje biti i uz obalu. Od sredine dana i poslijepodne očekuje se prestanak oborina. Zapuhat će umjerena do jaka bura, koja će osobito u drugom dijelu dana i u noći na petak pojačati na vrlo jaku i olujnu s orkanskim udarima. Temperatura u stalnom padu, osobito od kraja dana. Zbog toga će maksimalne dnevne temperature biti zabilježene ujutro, a minimum u noći na petak.

Min. -1°C
Max.  6°C

Petak, 06.01.2017.

Očekuje se razvedravanje pa će veći dio dana biti barem djelomice sunčano, uz moguću povećanu naoblaku još uglavnom ujutro. Ujutro i prijepodne jaka i olujna bura s orkanskim udarima, malo će oslabiti do sredine dana, no i dalje će imati olujne, ponegdje i orkanske udare. Očekuje se znatno zahlađenje s maksimalnim temperaturama oko 0°C. Prema kraju dana i u noći temperature će se stpustiti i do 5 stupnjeva ispod nule, a u zaleđu i blizu -10°C.

Min. -6°C
Max.  0°C

Izgledi vremena: subota će bit najhladniji dan, s jutarnjim temperaturama uz obalu između -7 i -3°C, a u zaleđu i do -10°C, dok se dnevne, unatoč sunčanom vremenu,  uglavnom neće penjati iznad 0°C. Bura će oslabiti na umjerenu do jaku. Noć na nedjelju i nedjelja jutro također iznimno hladni s negativnim temperaturama. Nedjelja djelomice sunčana i vrlo hladna, uz minuse ujutro i navečer, no maksimalne temperature ipak će porasti nešto iznad nule. Bura će još oslabiti.

Popularni Članci