OTKRIVAMO Evo koliko za trafike Tiska Ivica Todorić mjesečno plaća najam Gradu Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Trafike Tiska nalaze se na sjajnim lokacijama kuda prolazi veliki broj ljudi

Tvrtka Tisak, u vlasništvu najbogatijeg Hrvata Ivice Todorića, za svoje trafike Gradu Dubrovniku plaća najam javnih površina u prosjeku 2100 kuna mjesečno, potvrdili su nam iz Grada Dubrovnika.

Najskuplji najam javne površine Tisak plaća na Pilama – za svoju trafiku mjesečno izdvoji 3240 kuna, a najmanji najam plaća za trafiku u Zatonu – 900 kuna mjesečno.

Za sveukupno 20 trafika na području Grada Dubrovnika, u gradski proračun tvrtka Tisak sveukupno mjesečno uplati 40 tisuća kuna. Najveći broj trafika mjesečno plaća već spomenutu cifru od 2100 kuna uključujući i trafiku na Pločama tik do zidina.

Postavlja se pitanje je li najam Tisku prilično povoljan i može li Grad Dubrovnik utržiti više od najma trafika, kada se zna da se gotovo nijedan stan u Dubrovniku, makar bio u lošem stanju ne može naći po cijeni najma od 2100 kuna mjesečno?

Tvrtka Tisak na svojim trafikama nudi pregršt usluga, od mijenjanja valute, preko poštanskih pošiljaka, pa sve do prodaje smrznute ribe i sladoleda. Je li Tisak tako u znatno povoljnijoj situaciji od primjerice uobičajenih mjenjačnica ili slastičarnica, koje moraju unajmiti klasičan poslovni prostor i plaćati ga po većim cijenama? Također, trafike Tiska nalaze se na izrazito povoljnim lokacijama kuda prolazi veliki broj ljudi, odnosno potencijalnih kupaca, a, također, svjedoci smo, iz godine u godinu, kako tijekom ljetne sezone cijene u trafikama Tiska znatno porastu, pa se samim tim i povećava prihod tvrtke.

Spomenimo da sve trafike Tiska imaju površinu od 12 metara kvadratnih.

Maro Marušić

Popularni Članci