NADSTANDARD U NAJMNOGOLJUDNIJEM DUBROVAČKOM NASELJU Otvorena pedijatrijska ambulanta u Mokošici (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Grad Dubrovnik financirao je izgradnji pedijatrijske ambulante u Mokošici u iznosu od preko dva milijuna kuna, a djelovat će u sklopu Doma zdravlja Dubrovnik.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik istaknuo je kako je Dom zdravlja dugi niz godina pokušavao iznaći sredstva za pedijatrijsku ordinaciju.

- Uz pomoć Grada, Županije i zaklade Blaga djela konačno smo otvoriti ambulantu i opremili je. Dom zdravlja je zaposlio višu medicinsku sestru i pedijatricu koja je subspecijalistica dječje kardiologije tako da će ordinacija imati nadstandard koji je potreban na ovom području - pojasnio je Bazdan dodavši kako će kroz desetak dana biti nabavljen ultrazvuk za dječju kardiologiju.

Ravnatelj Doma zdravlja pozvao je sve roditelje Mokošice i Dubrovačkog primorja, kao i one s područja koje gravitira ordinaciji, da što prije upišu djecu kako bi ordinacija mogla početi s radom.

Župan Nikola Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo je što su Grad Dubrovnik i Blaga djela uložili velika sredstva za rad ambulante.

- Mi u zdravstvu imamo dobro kvalitetu, ali i probleme koji su prvenstveno dugovi Opće Bolnice i nedostatak medicinskog kadra. Pokušavamo to rješavati na razne načine, a udruživanje sredstava je najbolji način za to - kazao je župan Dobroslavić najavivši kako će Županija u suradnji s gradovima, općinama i ministarstvom osiguravati nadstandard u zdravstvu.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako područje Rijeke dubrovačke ima preko deset tisuća stanovnika kojima prema njegovom mišljenju puno toga nedostaje.

- Vjerujem da ćemo s današnjim danom barem jednu stvar riješiti i tako reći ispunili smo ovo i idemo dalje. Važna je bila pedijatrijska ambulanta, a to nije bilo jednostavno riješiti. Bilo je puno izazova, ali kad imate partnere u poslu onda je to nekako lakše. Liječnica nam je došla iz daleke Pule i ovdje će pružati zdravstvenu skrb našim najmlađim. Želim da djeca ovdje što rjeđe dolaze, a ako dođu neka dobiju adekvatnu liječnički skrb - poručio je gradonačelnik Mato Franković koji je uručio ključeve ambulante liječnici Miljenki Crnčić Orlić.

Pedijatrica je kazala kako je neizmjerno sretna jer je došla u Mokošici.

- Ovo je sredina vrijednih ljudi koji su me primili objeručke, od gradonačelnika do svih djelatnika koji se bave djecom. Nadam se da ću svojim radom opravdati to povjerenje i radujem se suradnji s roditeljima i djecom - zaključila je doktorica Miljenka Crnčić Orlić.

Popularni Članci