PITANJE JE DANA 'Harmonika' busevi za sv. Vlaha na dubrovačkim prometnicama!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Ivona Butjer
Niskopodni zglobni autobusi 'harmonika' trebali bi na dubrovačkim ulicama početi voziti ovog vikenda, dakle baš za vrijeme Feste svetoga Vlaha.

Inače, ove autobuse primjetili smo danas na gradskim cestama te smo pitali glasnogovornika Libertasa Nikšu Grljevića za pojašnjenje.

- Dobro ste primjetili, ipak je riječ o do sada najvećem vozilu u našoj floti. No, ovi autobusi još nisu u funkciji po pojedinim linijama već se zapravo vozači 'uhodavaju' s novim autobusima kako bi prijevoz što bolje i što brže funkcionirao. Kako je već bilo i ranije spominjano, ovi autobusi na raspolaganje našim korisnicima dolaze već kroz koji dan, povodom Feste. - rekao je Grljević.

Podsjetimo, riječ je o autobusima duljine 18 metara koji raspolažu kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a između ostalih karakteristika ispunjavaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6. Zbog svog kapaciteta i efekta '3 u 1', uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi.

Planirana je nabava i dodatna tri autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest 'harmonika', a osim za shuttle prijevoz koristit će se i na preopterećenim linijama u javnom gradskom prijevozu, posebno na linijama 1 i 6.

Popularni Članci