PLENKOVIĆ OBIŠAO OŠ MONTOVJERNA 'Uvjerljivo ćemo pobijediti u desetoj izbornoj jedinici, nije vrijeme za šarlatane' (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Vedran Salvia
Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković obišao je danas novoizgrađenu Osnovnu školu Montovjerna koja će u punoj funkciji biti od početka iduće školske godine.

Plenković je školu obišao zajedno s kandidatima HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici, dakle s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem, ministrom zdravstva Vilijem Berošom,  županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem te potpredsjednikom HDZ-a Brankom Bačićem.

-HDZ tradicionalno ovdje uživa veliku potporu, a i ove godine ćemo ostvariti veliki uspjeh. Došao je potporu dati i general Damir Krstičević. Vlada je učinila puno za sami jug Hrvatske. Tu je bolja prometna povezanost, jačamo gospodarstvo, dakako tu su i mjere koje smo učinili za vrijeme krize. - rekao je Plenković.

- Pelješki most je gotov za godinu dana, a za taj projekt su se godinama zalagali ljudi koji su na HDZ-ovoj listi. - rekao je Plenković.
Što se tiče moguče koalicije s DOmovinskim pokretom, kazao je da sve što zna o tome zna iz medije, dodajući kako je "Škoro sjajan saveznik SDP-a".
Svi koji su njemu dali glas sad imaju SDP-ovog predsjednika na Pantovčaku. Nadam se da se glasovi neće rasipati. - poručio je Plenković.

Inače, što se tiče OŠ Montovjerna, recimo da će nova škola učenike primiti s početkom nove nastavne godine. Kapaciteta 450 učenika, škola je opremljena i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa.

Riječ je o prvoj školi koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine . Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

Popularni Članci