PO PRVI PUT OTVORILI OKICE Mališani koji su pukom srećom spašeni iz splitskog horor dvorišta napreduju u dubrovačkom azilu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Azil Dubrovnik
Iz dubrovačkog azila dijele napredak sedam štenaca, koji su na svijet došli noć prije Uskrsa hitnim carskim rezom, dan nakon što je njihova majka Xena preuzeta iz splitskog "horor dvorišta". 

Kako su napisali, jutros su otvorili okice. 

"Ne želimo ni pomisliti kakva bi im sudbina bila da je Xena ostala i dan duže zatvorena u tom kokošinjcu. U istom dvorištu i dalje se nalazi više od pedeset pasa, okovani još uvijek lancima, na žegi u prljavštini i rješenja za njih još uvijek nema.. nadamo se da neće pasti u zaborav", stoji u objavi Azila Dubrovnik. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana Splitu je održan sastanak Grada Splita, veterinarske inspekcije te predstavnika skloništa i udruga za zaštitu životinja, među kojima je bila i ravnateljica Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik, Ana Ivelja. Sastanak je održan zbog problema pasa koji i dalje čekaju na izmještanje u nehumanim uvjetima horor dvorišta splitskog psihijatra. Na sastanku je zaključeno kako Grad Split  zbog zlostavljanih pasa treba hitno izgraditi privremeni smještaj i sklonište, te se pobrinuti za nezdružljive pse.

Popularni Članci