POKAŽITE DOBRO SRCE I POMOZITE Dubrovkinja Eneida Rokić preko noći je izgubila sve

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portal Oko
Da čovjek preko noći može sve izgubiti, a posebno ono najvrijednije, a to je zdravlje nevjerojatno je za pomisliti, a doživjeti je prava noćna mora. Upravo to se dogodilo Dubrovkinji Eneidi Rokić koja je svoj život posvetila brizi za najmlađe, a danas je zbog posljedica moždanog udara i teške životne situacije ostala potpuno bespomoćna.

Eneida Rokić je kao medicinska sestra bila zdravstvene voditeljice u dubrovačkim gradskim vrtićima te je 30 godina svoga života svakodnevno brinula za najmlađu populaciju ovoga grada. Jedne noći, u rujnu prošle godine, život joj se u potpunosti preokrenuo kada je zdrava zaspala, a probudila se potpuno nemoćna i nepokretna. Brzom intervencijom Hitne pomoći stigla je u OB Dubrovnik nakon čega su joj liječnici rekli da je zbog stresa doživjela moždani udar. Provela je 18 dana na Odjelu za neurologiju te nakon toga 40 dana u centru za rehabilitaciju i liječenje Kalos da bi se vratila kući u Dubrovnik kada je započela njena teška drama. 

Od posljedica moždanog udara dobro se oporavljala, svaki dan vježbala, ponovo učila hodati, govoriti, pisati i sve ono što zdrav čovjek uzima zdravo za gotovo, no zbog nesređene obiteljske situacije završila je na ulici bez krova nad glavom sa svojom maloljetnom kćerkom.

Da nije bilo njene srednjoškolske prijateljice koja joj je pomogla i primila je neko vrijeme kod sebe doma, njih dvije ne bi imale gdje prenoćiti. Inače, u teškom periodu mnogo su joj pomogle djelatnice Dječjih vrtića Dubrovnik na čelu s ravnateljicom Bojom Milan Mustać koje su omogućile da ide na vježbe u rehabilitacijski centar, također pomoglo je i osoblje Opće bolnice Dubrovnik i Doma zdravlja, mnoge medicinske sestre, liječnici i liječnice koji su Enidu poznavali od prije. Na velikoj pomoći ona je od srca zahvalna jer da nije bilo navedenih prijatelja danas se ne bi mogla samostalno kretati i govoriti. 
Trenutno najveći problem Eneidi Rokić i njenoj maloljetnoj kćerki predstavlja smještaj budući da je morala poći iz obiteljskog doma zbog sustavnog zlostavljanja, a više ne može ostati kod prijateljice. U Dubrovniku se nalaze stanovi koji su u vlasništvu Grada, stoje prazni i zatvoreni, ili su što je najgore dodijeljeni ljudima koji ih iznajmljuju u turističke svrhe i tako zarađuju dok oni kojima je doista potrebno nemaju gdje. 

Eneidi Rokić ponudili su opciju odlaska u starački dom, no mnogi liječnici, a i ona sama smatra kako to nije dobra opcija jer nije stara ni bespomoćna, a od svega najgore je što bi bila razdvojena s maloljetnom kćerkom koja bi morala poći u đački dom. 

Pomoć im je  potrebna jer teška zdravstvena i financijska situacija preko noći su doslovno promijenile sve što su ikad imale. 
Svi koji žele pomoći Eneidi Rokić i njenoj maloljetnoj kćeri, u skladu s mogućnostima, novčana sredstva mogu uplatiti na račun, a za nadati se kako će nadležne institucije i gradske vlasti reagirati i pomoći ovoj Dubrovkinji jer je u iznimno teškoj situaciji.

Eneida Rokić (Splitska banka) HR 7723300033243354628
Njezin kontakt telefon je 098/9155-642

Popularni Članci