POLICIJA PROSLAVILA SVOJ DAN Načelnik Radibratović pohvalio rad svih službenika i istaknuo odlične rezultate (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić/Portal Oko
Policijska uprava dubrovačko-neretvanske i ove godine svečano je obilježila Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca sv. Mihovila. Nakon polaganja vijenaca ispred Spomen križa na groblju Boninovo i ispred zgrade Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske uslijedila je prigodna svečanost u prostorijama Policijske uprave.

Ovom prilikom načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović osvrnuo se sa zadovoljstvom na proteklo razdoblje Policijske uprave koja je, naglasio je on, radom, znanjem i zalaganjem osigurala visok stupanj sigurnosti građana.

- I ove godine nastavili smo trend pada kriminaliteta na našem području pa je zabilježeno 20 posto manje kaznenih djela nego prošle godine. Bilježimo najmanji broj teških krađa kojih je ove godine bilo 16 posto manje nego prošle godine, a jedinom smo područje u Hrvatskoj gdje nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva - kazao je Radibratović posebno istaknuvši kako je jedan od strateških prioriteta PU dubrovačko-neretvanske bilo smanjenje prometnih nezgoda koje za posljedice imaju smrtno stradavanje i teško ozljeđivanje.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da je broj prometnih nesreća sa smrtnim ishodom smanjen za čak 40 posto, a broj teže ozlijeđenih je smanjen za 13 posto - naglasio je načelnik Policijske uprave koji je posebno istaknuo dobre rezultate u sigurnosnom smislu za vrijeme rekordne turističke sezone po broju noćenja koja je prošla bez ijednog incidenta, a dodao je kako pored sve većeg broja turista broj prekršaja protiv javnog reda i mira godinama kontinuirano pada.

Radibratović je otkrio kako Policijska uprava dubrovačko-neretvanska danas upravo dovršava realizaciju kriminalističkog istraživanja u sklopu kojeg su pronašli za sad jednu od najvećih plantaža marihuane na ovom području. Također je naveo kako je PU zadnjih godina pokrenula i realizirala nekoliko kriminalističkih istraživanja međunarodnog karaktera u kojima su razbijene zločinačke organizacije organiziranog kriminaliteta koje se bave krijumčarenjem droge, a broj zapljena droge povećan je za 24 posto. Načelnik je posebno naglasio podatke kako se u posljednjih godina zaplijenilo čak više od tone i pol marihuane, gotovo 42 kilograma heroina i preko šest kilograma kokaina.

- Rezultat je to niza planiranih preventivni aktivnosti koje su realizirane kroz visoku motiviranost i stručnost policijskih službenika, a naš zadatak je da damo sve od sebe kako bi u budućnosti ostali stabilni u sigurnosnom smislu. Svi uspješni rezultati nisu zasluga pojedinca već ukupnost napora svih rukovoditelja, svakog službenika i djelatnika, ali i cjelokupne lokalne zajednice i njenih institucija - rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske dodavši kako unatoč dobrim rezultatima nema apsolutne sigurnosti.

- Zadaća svih nas je da svakog dana damo svoj maksimum kako bi stanje sigurnosti bilo još bolje. U obavljanju policijskog posla očekujem potpuni angažman, motiviranost, profesionalnost i stručnost svakog pojedinca na svim razinama. Ugled i integritet policije zasniva se na radu i postupanju svakog pojedinca iz policije koji mora biti svjestan da smo mi tu zbog građana te da je jedno od osnovnih načela uspješnosti policije njihovo zadovoljstvo našim radom - zaključio je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović povodom Dana policije.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave javno je pohvalio 15  policijskih službenika a to su: Marijana Bokun, Stijepo Kljunak, Slađan Dodig iz Policijske postaje Dubrovnik, Tonći Volarević iz Policijske postaje Ston, Robert Majnović i Tomislav Puškarić iz Policijske postaje Gruda, Ivan Barić iz Policijske postaje Korčula,Suzana Zovko iz Policijske postaje Metković, Antonio Rakušić iz Policijske postaje Ploče,Ivan Utovac i Matko Radić iz Postaje granične policije Metković, Ivica Maleš iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Nikola Orak, Dario Bajn i Marko Belec iz Postaje prometne policije Dubrovnik.

Obilježavanje Dana policije nastavlja se i na sam dan sv. Mihovila, u četvrtak, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave. 

Istog dana, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati.  

Aida Čakić/Portal Oko

Popularni Članci