POPUŠTANJE MJERA Plan ide u tri faze, sve kreće 27. travnja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Danas poslijepodne održan je sastanak užeg kabineta Vlade. Premijer Andrej Plenković s ministrima je trebao utvrditi plan mjera relaksacije za određene grane gospodarstva, a nakon sastanka se obratio javnosti.

Plenković se nakon sastanka obratio javnosti.

"Zdravstveno-restriktivne mjere su dale rezultate", kazao je Plenković na početku presice za medije. "Način kako smo se suočili s epidemijom u odnosu na druge zemlje možemo ocijeniti izrazito dobrim", rekao je i dodao da se u tom kontekstu ide prema aktiviranju gospodarstva, ali i da će se nastaviti paziti da se ne ugrozi dosadašnja postignuća vezano za zdravstveni aspekt, piše Index. 

"Fazna reaktivacija će ići u tri faze, a kreće od 27. travnja. Sutra kada vlada usvoji paket predstavit ćemo detaljno mjere i tada ćemo o njima razgovarati. Cilj je da ostvarimo gospodarsku aktivnost i korist pa sukladno tome i prihode za državni proračun", rekao je Plenković.

Premijer nije htio otkriti što možemo očekivati od 27. travnja nego je rekao kako će se sve otkriti sutra. 

Dodao je da će druga faza krenuti 4. svibnja, a treća 11. svibnja.

Rekao je i kako je važno da otvaranje gospodarstva ne ugrozi zdravstvene rezultate koje su dale restriktivne mjere.

Najavljeno je kako će se sutra na sjednici vlade otkriti na koji će način Hrvatska popuštati mjere i koje će mjere prve biti popuštene, a dio medija doznao je neke detalje o tome kako bi sve moglo izgledati.

Popularni Članci