'POSLJEDNJA RIJEČ TEHNIKE' Uz donaciju Grada kupljena četiri respiratora, sad ih imamo 15 (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Donacijom Grada Dubrovnika nabavljena su četiri respiratora te isto toliko monitora za nadzor vitalnih funkcija u svrhu borbe protiv pandemije virusom COVID-19, a oprema je namijenjena za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Tim povodom danas je u Općoj bolnici Dubrovnik održana konferencija za novinare.

Vrijednost nabave iznosi 967,500 kuna s PDV-om, a ugovorni dobavljač je tvrtka Drager Medical Croatia.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić kazao je "kako je lijepo vidjeti gradonačelnika jer on uvijek donese koristan poklon".

- Ovi respiratori su zadnja riječ tehnike. Sad imamo 15 respiratora, ali i šest pokretnih respiratora te desetak anestezioloških uređaja. Ovo nas čini sigurnima. - rekao je Bekić.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako Grad ovako nastavlja ulaganja u bolnicu, dodajući kako smo sad uistinu dobro opremljeni.

- Sad se pokazuje koliko treba imati moderan i jak zdravstveni sustav. Naši gosti traže i očekuju sigurnost, prije se radilo o drugoj vrsti sigurnosnosti, a sad je tu i ona druga zdravstvena sigurnost uz epidemiološku krizu. Naša bolnica zaslužuje poseban status i za to ću se boriti u Saboru. Sugrađani su to zaslužili. - dodao je Franković.

Popularni Članci