Potrebica odgovorio Baraču: Jesu izbori, ali zadržite dostojanstvo!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske Mišo Krstičević, potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a, Kuzma Tomašić, uz predsjednika ŽO SDP Krešimira Kurana i predsjednika GO SDP Dubrovnik Jadrana Barača danas su pozvali birače da podrže Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, a prozvali su i gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića. 

"Građani imaju priliku mijenjati politički sustav koji je stvorio HDZ zbog čega se brojni ljudi iseljavaju iz Hrvatske. Glavno obilježje vladajuće stranke je monopol nad svime dok prosječan građanin nema ravnopravan pristup naprimjer koncesijama, javnim natječajima... Sve to vrlo dobro primjenjuje i gradonačelnik Franković koji jednima pogoduje i dopušta, primjerice građevinskom lobiju koji blokira prometnice i slično, a drugima se zabranjuje pristup javnim površinama. Jednostavno, ako niste u HDZ-u, vi ste neprijatelj ove države i tako vas se pokušava prikazati i treba vas eliminirati pa ako im se suprotstavite dobit ćete razne etikete i konstrukcije. Imamo priliku sve to promijeniti, Milanović razumije što je pravna država, kako se brani pojedinac, štite državni interesi i on zna kako se treba ponašati," istaknuo je Barač.

Navode je danas prokomentirao potpredsjednik GO HDZ-a Dubrovnik Marko Potrebica. 

"Bez obzira što će uskoro izborna šutnja, važno je da mi koji smo politički akteri držimo dostojanstvo i što ne pokušavamo zadnji dan lažima i klevetama ušićarit' neki glas koji sigurno građani Dubrovnika neće dati političkim opcijama koje grubo kleveću. Dubrovačkoj javnosti je vrlo dobro poznato da gradonačelnik Franković i ova gradska uprava ili Gradsko vijeće ne pogoduju nekim građevinskim lobijima. To smo pokazali činjenicom kako nikada nikakav akt nismo donijeli u tome smijeru, a po pitanju Ulice bana Jelačića, gradonačelnik je podigao odgovarajuće kaznene prijave, prijavio što je trebalo građevinskoj inspekciji, a cesta je danas puštena u promet. Podsjetit ću kako je SDP sudjelovao u vlasti 2014. godine kad su donijeli GUP, kad su ga mogli mijenjati i spriječiti devastacije u prostoru koje se danas pripisuju našoj gradskoj administraciji, a mi s time nemamo veze," izjavio je Potrebica. 

Popularni Članci