DOMA IM JE NAJBOLJE Povukli se i dubrovački molitelji protiv pobačaja, više nisu ispred bolnice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
U strahu od širenja koronavirusa, molitelji protiv pobačaja ispred OB Dubrovnik povukli su se.

"Prateći situaciju koja se događa vezano za virus COVID-19, tzv. korona virus, savjetujući se s policijom i civilnim stožerima, poštujući i prateći upute, od danas smo privremeno zaustavili bdjenja na 35 mjesta u Hrvatskoj", objavili su na svojoj Facebook stranici te najavili kako njihova kampanja i dalje traje te do daljnjeg nastavljaju bdjeti i moliti u svojim domovima.

Inicijativa 40 dana za život intenzivirala je svoje aktivnosti tijekom korizmenog razdoblja, no situacija s koronavirusom im je pokvarila planove tako da su aktivnosti prebacili u svoja četiri zid. Kritičari ove inicijative poput građanskih inicijativa bi rekli kako im je upravo tamo i mjesto jer ispred bolnice svojim aktivnostima dodatno otežavaju ženama. 

Paradoksalno, ali na neki način pojava koronavirusa je stavila stavila na svoje mjesto, a to je da molitelji mole tamo gdje im je mjesto - u svojim domovina ili vjerskim objektima. Svaka osoba jednostavno mora imati slobodu pristupa zdravstvenim ustanovama te bez straha od progona ili javne osude mora imati mogućnost doći u bolnicu i odlučiti što misli da je za nju najbolje.

No, poštujući svačije slobode u odlučivanju, ako netko osjeća da mu članovi inicijative mogu pomoći, svakako može stupiti u kontakt s njima Facebook stranice i broja telefona.

A. Čakić

Popularni Članci