PROŠIRENA PONUDA Evo tko se sve može voziti povoljnijim taksijem u Dubrovniku

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Facebook
Plavi taksi nedavno je započeo s radom, a njegovi taksisti sve građane voze po povoljnijoj cijeni koja iznosi 18 kuna, što je startna cijena, a potom se svaki prijeđeni kilometar naplaćuje po šest kuna. 

Iako pravo na povoljniju uslugu imaju građani s područja grada Dubrovnika, na sastanku Uprave održanom u petak donesena je odluka kako na vožnju po jeftinijoj tarifi pravo imaju i korisnici s područja Župe dubrovačke i Konavala.

Podsjetimo, riječ je o tzv. Tarifi 2 koja je izglasana na jednoj od prošlogodišnjih sjednica Gradskog vijeća prema kojoj se dubrovačke taksiste obvezuje na povoljniji prijevoz građana. I dok neki i dalje građane voze po staroj, skupljoj cijeni, novo udruženje vozi po povoljnijoj cijeni, sukladno odluci Gradskog vijeća. 

Plavi taksi uveo je revoluciju i po pitanju tehnologije u autotaksi prijevozu na području Dubrovnika. Tako svi korisnici mogu 'skinuti' s interneta i besplatnu aplikaciju za android mobilne uređaje i iPhone koja nosi naziv inTaxi, a pomoću koje je moguće jednim klikom pozvati taksi. Putem prikazane mape korisnik usluge u svakom trenutku može vidjeti gdje se nalazi taksi vozilo, broj vozila, vrijeme dolaska kao i ime vozača koji po njega dolazi.

Najavljeno je i kako će do sljedećeg ljeta novo udruženje taksista pripremiti tablete koji će gostima poslužiti da pozovu taksi, što bi uvelike trebalo olakšati posao recepcionerima, a uskoro bi se mogle uvesti i kartice s posebnim popustima za osobe s invaliditetom i umirovljenike.

Popularni Članci