RADOVI U ULICI IZMEĐU VRTA Dubrovnik će dobiti alternativnu opskrbu povijesne jezgre

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vodovod Dubrovnik nastavlja raditi na stvaranju petlje za alternativnu opskrbu povijesne jezgre Dubrovnika. Nakon dovršetka radova u Parku Baltazara Bogišića i Ulici uz Posat radovi se trenutno odvijaju u Ulici između vrta gdje se 260 metara dotrajalog cjevovoda mijenja novim od nodularnog lijeva.

„Cilj nam je bio izmijeniti cjelokupnu vodoopskrbnu mrežu na ovom području, a ujedno i stvoriti alternativni pravac opskrbe pitkom vodom područja unutar zidina. Stoga će ovi radovi značajno pridonijeti boljoj vodoopskrbi cijele povijesne jezgre jer ćemo je u slučaju kvara na primarnom cjevovodu moći i dalje opskrbljivati“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić te dodao da radovi uključuju i izgradnju hidrantske mreže te zamjenu postojećih priključaka, kao i vraćanje ulice u prvobitno stanje nakon dovršetka radova.

„Radovi se sada odvijaju na potezu od Zrinsko-frankopanske ulice do Ulice uz Posat, trenutno se postavljaju priključci, a nakon toga će se raditi potez od Zrinsko-frankopanske ulice do Ulice Marijana Blažića, nakon čega ćemo moći reći da je projekt uspješno završen i dugoročno osigurana opskrba pitkom vodom ne samo ovih ulica već i povijesne jezgre“ – izjavio je Lukša Matušić te ujedno zahvalio sugrađanima koji žive ili koriste tu ulicu na strpljenju tijekom izvođenja radova.

Cjelokupna investicija vrijedna je oko 66 tisuća eura, a Vodovod je financira vlastitim sredstvima. Dovršetak radova očekuje se kroz mjesec dana.

Popularni Članci