RASTU CIJENE TARIFE BRODSKIH USLUGA Pezo: 'Agenti cruise kompanija su pozitivno reagirali'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Odluka o poskupljenju tarife brodskih usluga donesena je na posljednje održanoj sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, prema kojoj bi cijena usluge za 2019. godinu trebala porasti za 15 posto, a za 2020. godinu dodatnih 15 posto, što je 30 posto veća cijena nego sada. 

Kako je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo izjavio za Dubrovački dnevnik, o navedenom je bilo govora i na godišnjoj skupštini MedCruisea.

„Skupštini su prisustvovali agenti cruise kompanija i tom smo ih prilikom upoznali s našom odlukom. Svi su reagirali izuzetno pozitivno. Štoviše, upoznali su nas s dojmovima njihovih putnika koji su poprilično pozitivni i koji imaju odlično mišljenje o Dubrovniku kao destinaciji,“ kazao je Pezo.

Zbog navedene odluke očekuje se rast prihoda, ali i smanjenje gužvi zbog kruzerskih gostiju s kojima se Dubrovnik već godinama bori. Jedna od 'vatrogasnih' mjera koja je uvedena ova sezone je plansko dovoženje turističkih autobusa na Pile koji prevoze kruzeraše, kako se ne bi stvarale veće gužve i čepovi na navedenom području, a za rasterećenje su se koristile i Ploče. Ipak, nova je gradska vlast najavila konkretnije i dugotrajnije mjere koje bi trebale riješiti problem gužvi s kojima se Grad susreće, a odluka o poskupljenju usluge svakako se uklapa u tu priču.

Inače, kruzerski gosti prepoznaju Dubrovnik kao izuzetno poželjnu destinaciju, zbog čega je grad primio brojna priznanja i pohvale, a posljednje je uputio najveći svjetski online cruise portal Ciruse Critic. Tako je Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu na drugom do sada organiziranom izboru Cruise Critic Cruisers' Choice Destination Awards.

Popularni Članci