Reagirali iz Parking Tima: Uvijek storniramo kad za to postoji valjani razlog, no ovdje su žalbe neutemeljene

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Grljević
Iz Parking Tima, tvrtke koja upravlja parkiralištem ispred Opće bolnice Dubrovnik, reagirali su na navode čitateljice Dubrovačkog dnevnika koja nam se obratila kako bi iznijela iskustvo prema kojoj joj je, kako kaže, ispisana kazna premda je platila parking. Iz Parking Tima su demantirali njene navode.

Kako su kazali, čitateljica je u nekoliko navrata telefonskim putem kontaktirala tvrtku, a uputila je i pisani prigovor te je dobila odgovor od njihove službe za reklamacije i pritužbe, a to je kako ne postoji nikakva osnova za storniranje kazne.

„Iz priloženog SMS-a je vidljivo kako je gospođa nekada prije također plaćala parking i dobila bi odgovor od operatera. Sada, kad je poslala SMS za uplatu nije dobila odgovor. Inače je kod parkinga povratna poruka tj. odgovor dokaz kako je usluga plaćena, a zašto ona taj odgovor nije dobila natrag nije naša krivica nego postoji više razloga. Možda nije imala sredstava na računu, možda nije imala signala zbog čega plaćanje nije bilo moguće ili u sklopu tarife koju koristi plaćanje takvih usluga nije moguće,“ kazali su iz Parking Tima.

Iz tvrtke su podsjetili kako svi korisnici parkinga na raspolaganju imaju različite mogućnosti plaćanja.

„Osigurali smo pet aparata, kiosk, plaćanje putem kreditnih kartica, e-parkinga, dakle osigurali smo sve mogućnosti plaćanja, a pet kuna za tri sata je uistinu simbolična cijena. Također, svaki korisnik ima na raspolaganju 20 minuta besplatnog parkinga kako bi navrijeme mogao izvršiti uplatu jer vodimo računa o tome kako su to uglavnom osjetljive skupine koje sigurno ne dolaze u bolnicu po dobrom,“ istaknuli su iz Parking Tima dodavši kako storniraju bilo koji izdani račun za koji postoji pisani trag i valjani dokaz temeljem kojeg mogu na taj način postupati.

„U ovom slučaju to jednostavno nije postojalo. Vrijedi spomenuti i kako za svaki stornirani račun i prema Poreznoj upravi treba imati opravdani razlog,“ podsjetili su.

Naposljetku su podsjetili na vrijeme prije no što je Parking Tim preuzeo upravljanje nad parkingom.

„Naplata je uvedena isključivo zbog situacije koja je vladala na tom području i činjenice kako vozilo Hitne pomoći nije moglo normalno pristupiti bolnici zbog automobila koji su bili posvuda parkirani. Napravili smo mukotrpan posao kako bismo osigurali normalan protok vozila i uveli red,“ poručili su iz Parking Tima.

Popularni Članci