'SITUACIJA SE MIJENJA IZ DANA U DAN' Prema svemu sudeći kruzera neće biti barem do 30. lipnja

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: DD
"Nama se situacija mijenja iz dana u dan, ali kako sad stvari stoje kruzera neće biti do 30. lipnja", rekao je za Dubrovački dnevnik direktor Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo

Cijela turistička sezona pod velikim je znakom pitanja uslijed epidemiološke krize izazvane koronavirusom, a posebno delikatno je tu pitanje dolazaka kruzera.

- U intenzivnom smo kontaktu s cruise kompanijama i agentima. Svi pokušavaju izvući maksimum od situacije. Zasad su procjene da do kraja šestog mjeseca neće biti ništa, to se poklapa i s itinererima svih kompanija. - kazao je Pezo.

Dodaje da situacija ne ovisi o Lučkoj upravi Dubrovnik.

- Treba uzeti u obzir da su gosti koji dolaze oni s tržišta koja su posebno pogođena, poput Velike Britanije, Španjolske, Sjedinjeih Država, Francuske... To su zemlje koje su u velikim problemima i gore im je nego nama. Opet, situacija se popravlja. Možda, možda dođemo do toga da ćemo goste primati u sedmom, osmom i devetom mjesecu. - naveo je Pezo.

Što se tiče posebnih protokola koji bi mogli biti jednom kad sve počne, Pezo je odgovorio kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji i državnoj politici.

- Kad se takvo nešto odluči mi ćemo biti spremni. Ali sad možemo samo čekati. - zaključio je za Dubrovački dnevnik direktor Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

Popularni Članci