SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO DUBROVNIK! Grad pod vodom, vatrogasci izvlačili ljude iz automobila i spašavali kuće (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD, čitateljica, Antonia Radic, V.K., Željko Natrlin, Igor Fist
Snažno nevrijeme pogodilo je danas dubrovačko područje. 

Najveći problemi zabilježeni su na Pilama, Pločama, Ulici Iva Vojnovića i na Kantafigu gdje su ogromne bujice vode. Diljem grada izlijetali su i šahtovi, a oko 11:30 sati bio je zatvoren put za Kantafig. Građani javljaju kako je i kroz Rožat bilo poprilično teško stanje zbog ogromnih količina vode na cesti. U neprilici su se našli svi oni koji su u trenutku pljuska bili na Stradunu koji je nalikovao na pravi bazen!

Pune ruke posla danas imaju JVP Dubrovački vatrogasci koji su ispumpavali vodu na Rašici koja je prijetila ulasku u kuće, ali i na području Kantafiga, Lapada, Mokošice gdje je voda također ulazila u obiteljske kuće, ugostiteljske objekte, podrume, ali i vrtić Palčicu. Voda je ušla i u ambulantu u DOC-u, a fotografije možete pronaći u fotogaleriji. U suradnji s lokalnim DVD-om Zaton, Rijeka dubrovačka i Osojnik,intervenirali su preko 20 puta, i to na području Grada, Zatona, Lozice, Mokošice i Osojnika. Na intervenciji je bilo prisutno oko 30-tak vatrogasaca podjeljenih u timove s osam vozila. Neke intervencije su još u tijeku, poput one u ljetnikovcu Kaboga. Također, imali su i intervenciju izvlačenja ljudi iz automobila. 

Rijeka dubrovačka promijenila je boju i 'posmeđila'. Cijela prometna traka od Rožata do Mokošice je na pojedinim dijelovima bila potpuno poplavljena. Također, na spomenutoj dionici ima granja i odrona, a veliki odron otklanjao se i u Štikovici. 

 

Svoje fotografije nevemena šaljite nam na redakcija@dubrovackidnevnik.hr!

Autor videa: I.Š.

Popularni Članci