STARA SKULA Radionica brodogradnje u Goveđarima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Višednevna radionica brodogradnje u sklopu projekta Mljet- Odise(j)a Mediterranea počela je u četvrtak u galeriji „Stara skula“ u Goveđarima. Polaznici radionice su učenici 6. razreda Osnovne škole Mljet, koji su na radionicu stigli u pratnji profesorice Ive Stermasi i školske pedagoginje Ive Marie Mekovec de Carvalho.

Voditelj radionice je Miha Pretnar, dugogodišnji zaljubljenik u otok Mljet. Radionica je provedena u organizaciji udruge DEŠA-a iz Dubrovnika, partnera Javne ustanove „Nacionalni park Mljet” u sklopu navedenog projekta s ciljem očuvanja i održanja starih zanata, prepoznavanja vrijednosti tradicije te kreiranja eko-etno proizvoda kako bi se od njih stvorio novi autohtoni turistički proizvod. U radionicu su se uključili i mještani, a gospodin Željko Matana učenicima je pokazao na izrađenim maketama kako se na Mljetu zovu pojedini dijelovi broda ili barke.

Projekt „Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet - Odise(j)a Mediterranea“ je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a procijenjena vrijednost mu je 36.618.480,26 kuna, od čega su 31.125.708,22 kn bespovratna sredstva EU.

Popularni Članci