STJEPAN RADIĆ: Ne srljajte u maglu kao stranačke guske

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački HSS uputio je reagiranje Dubrovačkom dnevniku na objavljenu lifestyle foto - vijest od jedne rečenice. Demanti HSS-a i odgovor na demanti Dubrovačkog dnevnika prenosimo u cijelosti. 

Molim Vas da, sukladno Zakonu o medijima (čl. 40. – 46.), ispravite naslov i dijelove teksta koji je pod naslovom „POPUT BORATA Pogledajte nevjerojatni kupaći kostim Stjepana Radića s njegova odmora u Mlinima“ objavljen 6. rujna na portalu www.dubrovackidnevnik.rtl.hr.

Naime, mi kao Hrvatska seljačka stranka, kao pravni i pravi sljednik nauka Stjepana Radića, osnivača HSS-a, dužni smo reagirati na tekst koji svojim naslovom ukazuje na krajnji neukus te vrijeđa čovjeka koji je jedna od najvažnijih osoba u hrvatskoj političkoj povijesti.

Iako nas veseli što ste svoj medijski prostor ustupili Stjepanu Radiću, žalosnim smatramo što kao jedan od ozbiljnijih dubrovačkih medija ovakvim naslovom pokazujete svoje nepoznavanje tadašnje mode, ali i nepoznavanje opće kulture te visoku razinu neukusa, a obzirom na to o kojoj je povijesnoj osobi riječ.

Žalosti nas i činjenica što autor ovog teksta nije potpisan, jer duboko vjerujemo da ipak svi novinari na vašemu portalu nisu toliko neprofesionalni i neozbiljni.

Zbog svega navedenog, vjerujemo da ćete shvatiti našu namjeru da štitimo integritet Stjepana Radića, čovjeka koji je svoje ideale i borbu za vlastitu domovinu na kraju platio i životom, te u cilju korektne suradnje u budućnosti ispraviti sporni tekst.

S poštovanjem,

Silvija Petrlić Saltarić

Predsjednica GO HSS Dubrovnik

ODGOVOR DUBROVAČKOG DNEVNIKA - REAGIRANJE

Poštovana gospođo Petrlić Saltarić,

Zaprimili smo Vaš dopis od 6. rujna ove godine u kojem se pozivate na Zakon o medijima, a sve to jer tražite da se isprave naslov i dijelovi teksta pod naslovom „POPUT BORATA Pogledajte nevjerojatni kupaći kostim Stjepana Radića s njegova odmora u Mlinima“ objavljenog 6. rujna na portalu www.dubrovackidnevnik.hr.

Stav redakcije je da vi, gospođo Petrlić Saltarić, kako bi rekao, ne samo vaš nego i naš Stjepan Radić, srljate kao guska u maglu.

Molili bismo Vas, sukladno Zakonu o medijima, da nam dostavite Punomoć pokojnog gospodina Stjepana Radića prema kojoj ga upravo Vi, gospođo Petrlić Saltarić, možete zastupati u svezi Borata i izgleda kupaćih gaćica. Sigurni smo, gospođo Petrlić Saltarić, da bi sam gospodin Stjepan Radić pohrlio kao guska u maglu da vidi tko danas zastupa njegove nauke.

Posjetili bismo Vas ovom prigodom i na dva citata Stjepana Radića, nikada objavljena, ali ipak zapisana u dubini pravih seljaka.

'Čuvajte se stranačkih uhljeba kao najvećeg neprijatelja svoga!' – U ovoj izreci najveći Hrvat od stoljeća sedmog zapravo je aludirao na stranačke uhljebe kojima se zapravo **be za Domovinu, nego se gledaju zaposliti u nekoj državnoj ili gradskoj tvrtki, a na račun toga što slijede njegove nauke.

'Čuvaj se glasnogovornika Vrtlara kao i same magle.'

I za kraj, mišljenja smo gđo. Petrlić Saltarić da ste vi ljubomorni što smo objavili fotografiju Gospodina Stjepana Radića, a ne Vas. Pozivamo vas na fotografiranje u kupaćem kostimu kako biste bili jednako zastupljeni kao i onaj za kojega tvrdite da ste njegov pravni i pravi sljednik.

Autor ovog teksta je naš novinar Maro Marušić. On se danas nije potpisao jer je nedjelja pa ne želi da susjedi znaju kako radi nedjeljom, a da nije pohodio Svetu misu.

Srdačno Vas pozdravljamo, s velikim poštovanjem, uz napomenu da danas možete slobodno srljati, sunčano je i nema magle.

Redakcija

POPUT BORATA Pogledajte nevjerojatni kupaći kostim Stjepana Radića s njegova odmora u Mlinima

Popularni Članci