SVEČANO POTPISAN UGOVOR IZMEĐU VODOVODA I IZVOĐAČA Dubrovnik dobiva pročistač vode! (FOTO)

Autor: Tea Stjepović Autori fotografija: Goran Mratinović
U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika danas je svečano potpisan ugovor za gradnju pročistača. Ugovor su potpisali redsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović i regionalni direktor Degremonta/SUEZ Enviromenta Marco Marchisi.

Na potpisivanju su bili i Ralph Bartelmess, izvršni direktor SUEZ-a, Samuel Fourneaux, komercijalni direktor SUEZ-a, Fani Bojanić, zamjenica generalnog direktora Hrvatskih voda, Mirko Duhović, drektor VGO Split HV, Ivan Majstorović direktor Transtec d.o.o., Pero Mišković i Ljubomir Medaković iz Vodovoda te gradonačelnik Andro Vlahušić.

Gradonačelnik Vlahušić na početku je izrazio veliko zadovoljstvo i čestitao timu ljudi koji su radili na ovom važnom projektu.  Čestitao je i Hrvatskim vodama koje su od samoga početka radili s Gradom i Vodovodom.

Fani Bujanić kazala je da su svi suosjećali s građanima Dubrovnika kada su imali probleme s pitkom vodom.

'Ovaj uređaj će osiguravati sigurnu distribuciju vode ne samo građanima Dubrovnika, već će pokrivati i šire područje i susjedne općine i izvore Palatu i Župu dubrovačku', kazala je Bujanić te dodala da je ovaj pročistač veliki garant sigurnosti.

Projekt je financijski osiguran iz sredstava Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik, a sastavni je dio projekta EU Dubrovnik koji se priprema i odnosi se na aglomeraciju Grada Dubrovnika u kojoj će biti riješena odvodnja otpadnih voda u cijelosti.

'Za dvije-tri godine Dubrovnik će biti veliko infrastrukturno gradilište. Raditi će se uređaj za pitku vodu, nakon toga slijedi izgradnja kanalizacijskog sustava i uređaja za otpadne vode', najavila je Bujanić te dodala da Dubrovnik dobiva jedan novi standard.

Valentin Dujmović poručio je da Dubrovnik već dovoljno dugo čekao na pročistač vode i da je on sad napokon pred vratima.

'Prozivali su me prije nekoliko mjeseci na ostavku jer je natječaj pao, a danas vidimo da natječaj ne samo da nije pao, nego imamo izabranog izvođača i potpisat ćemo ugovor', samouvjereno je kazao Dujmović.

Dodao je da je rok izgradnje pročistača 12 mjeseci i da se odmah kreće raditi s projektnom dokumentacijom, a u rujnu se očekuju intenzivni fizički radovi na terenu.

'Vodovod Dubrovnik neće dozvoliti da se kasni s radovima. Bit ćemo konstantno na terenu.  Dovoljno dugo se čekalo', kazao je Dujmović te riječ dao regionalnom direktoru Degremonta/SUEZ Enviromenta Marcu Marchisiou.

'Čast nam je što smo izabrani kao izvođači za ovaj važan projekt za Dubrovnik. Pročistač će u potpunosti riješiti problem koji imaju građani Dubrovnika i njegovi turisti. Ovaj projekt će donijeti Gradu viši standard', rekao je Marchisio te poželio sreću u radovima i pozvao sve okupljene na čašu kristalno čiste vode na ceremoniji otvaranja pročistača.

Podsjetimo, Francuska tvrtka Degremont odabrana je za izgradnju pročistača za vodu na izvorištu Omble koji bi trebao biti stavljen u funkciju do 1. svibnja 2017. godine. Vrijednost izgradnje pročistača je 56 milijuna kuna.

Popularni Članci