SVIMA PRODULJENE DOZVOLE Hoće li taksist koji je pokrao slijepog Francuza uopće snositi posljedice?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Priča oko dubrovačkog taksista koji je krajem travnja pokrao slijepog Francuza u Dubrovniku, naplativši mu tri kilometra više od tristo kuna, šokirala je širu javnost. 

Podsjetimo, riječ je o slučaju o kojem je Dubrovački dnevnik prvi pisao, a prema riječima turista, taksist ga je uvjeravao kako je riječ o 'noćnoj tarifi vožnje'. 

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Dubrovački dnevnik je dobio informaciju kako je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđen identitet počinitelja kao i način na koji je oštetio turista. Prema neslužbenim podacima s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, riječ je o Ivu Hladilu. 

Policija je po ovom pitanju obavila svoj dio posla, utvrđen je identitet počinitelja i ostali detalji, o čemu je obaviještena i oštećena osoba. Međutim, kazneni progon u ovom slučaju, prema Zakonu, ne ide od strane policije nego po privatnoj tužbi pa turist, ukoliko to želi, podiže tužbu protiv počinitelja, o čemu ga je policija i izvijestila. Ipak, obzirom kako je oštećena osoba strani državljanin, teško je kako će podići tužbu jer bi mu trebalo puno truda i vremena oko papirologije i cijele procedure. 

Ukoliko je počiniteljeva odluka da neće podizati privatnu tužbu, Dubrovački dnevnik je kontaktirao predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića o tome hoće li se, zbog navedene prijevare, taksistu oduzeti dozvola obzirom kako su na posljednjoj, 19. sjednici Gradskog vijeća svim taksistima produljene dozvole, pa tako i njemu. 

'Obzirom kako to radi pročelnik nadležnog Upravnog odjela i da smo ga ovlastili prema novom Zaključku, ja ću ga još danas obavijestiti da zatraži informaciju od policije o slučaju i da možemo djelovati po tom pitanju dalje,' izjavio je Franković međutim, očito je da Hladilo nije jedini koji bi mogao biti sankcioniran zbog svojih postupaka.

'Provode se izvidi oko tzv. 'pumpica' koje su određeni taksisti po svemu sudeći ugrađivali kako bi taksimetri prikazali veću cijenu vožnje i oštećivali korisnike usluga na načine na koji je oštećen i turist. Kad se navedeno dokaže, nakon toga ćemo krenuti s oduzimanjem dozovla,' izjavio je predsjednik Gradskog vijeća. 

Vezane vijesti: 

SRAMOTNI SUGRAĐANIN Ovog slijepog stranca je jedan taksist iz Dubrovnika jutros opljačkao! (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci