TEREZA KESOVIJA ZA DD: 'Dubrovčani će čuti nove pjesme, pokoju staru, a onda idem u Konavle'

Autor: Tea Stjepović Autori fotografija: Lucija Komaić
Glazbena diva Tereza Kesovija u subotu, 28. svibnja, u Sponzi će promovirati svoj novi album 'Oči duše'.

Nakon 55 godina karijere i sedam godina pauze, od posljednjeg albuma, svjetlo dana ugledale su 'Oči duše'.

'Dubrovčani mogu očekivati nove i lijepe pjesme ali i za njih ću dodati i dvije stare, sa smijehom priča Tereza Kesovija za Dubrovački dnevnik te dodaje da ipak ne očekuju koncert jer će to biti promocija s nekoliko riječi, dva muzičara i pjesmom uživo.

Na albumu se nalazi i pjesma 'Moj Grad' posvećena upravo Dubrovniku koju je napisala Jelena Buča, članica grupe Frajle.

'Da, ali neću je izvesti sutra. To je dosta prpošna pjesma, više slična pjesmi iz nekog mjuzikla, izvrsna je za koncerte', objašnjava pjevačica koja je ostvarila uspješnu međunarodnu karijeru.

Na novom albumu Tereza je surađivala s mnogobrojnim skladateljima i tekstopiscima, a jednu od pjesama s albuma napisao je i dubrovački novinar Slobodan Nano Vlašić.

Od posljednjeg albuma je prošlo sedam godina. Je li ovo na neki način oproštaj od publike, je li ovaj album posljednji u Vašoj karijeri?

'Ma ne, iako je to bilo govora. Nemam pravo reći posljednji, pretposljednji ili ne znam koji po redu. Ima ih, naslagali su tijekom moje karijere. Sedam godina je bila pauza zato jer sam htjela čekati radi raznih razloga, neki od njih su bili i dužnost ugovorom prema izdavačkoj kući, htjela sam se vratiti mojoj matičnoj kući. Konačno sam nakon sedam godina sa sjajnom glazbenom ekipom napravila dobar album i s njim sam vrlo, vrlo zadovoljna', kazala je Kesovija i odagnala sve sumnje da će 'Oči duše' biti njen posljednji album.

Ipak, malo odmora bi 77-godišnjoj glazbenoj divi ipak dobro došlo.

'Moja Jany Hansal je rekla da dođem na Mljet pet-šest dana, to bi me vratilo u život jer sam stvarno umorna', kazuje ova nagrađivana umjetnica.

Nakon Dubrovnika odlazi u Ljubljanu gdje će promovirati 'Oči duše', ali prije toga će svratiti do svojih Konavala.

'U nedjelju cijeli dan snimamo spot s pjesmom 'Posuđeno vrijeme', raditi ćemo po Konavlima malo, za razliku od Grada gdje inače snimamo', poručila je Tereza Kesovija. 

Popularni Članci