TJEDAN U RETROVIZORU Radi se na najvažnijem infrastrukturnom projektu za Staru Mokošicu, Grad dobio potvrdu za odluku o bankomatima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon druge faze popuštanja mjera, život u Gradu Dubrovniku se polako vraća, a planirani projekti nastavljaju.

Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

Radovi izvedeni na dječjem igralištu uključivali su uklanjanje starih i oštećenih te postavljanje novih sprava - klackalice s oprugama, njihalice, ljuljački i vrtuljka. Sanacija i uređenje igrališta za naše najmlađe sugrađane obuhvatilo je i ugradnju novih betonskih temelja s gumenom anti-stres podlogom koja je zamijenila dotrajalu, neupotrebljivu podlogu, kao i popravak višenamjenske sprave s toboganom. Prebojani su zidovi, uklonjeni su oštećeni betonski rubnjaci te je postavljen u sustav video nadzora s tri kamere. Preostalo je još postaviti tri od ukupno četiri rasvjetna stupa s LED rasvjetom, a što se se izvesti u nekoliko narednih dana.

Ukupan iznos obnove i uređenja dječjeg igrališta iznosi 262.446.29 kuna (+ PDV), a prema nalogu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, radove je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na poslovima održavanja dječjih i sportskih igrališta.

Saniran i moderniziran glavni vodoopskrbni čvor na Domu zdravlja

Radovi na raskrižju kod Doma zdravlja nastavak su aktivnosti Vodovoda na rekonstrukciji i modernizaciji vodoopskrbne mreže. Izmjenom zasuna omogućena je veća fleksibilnost u mreži tijekom popravka kvarova. –„To znači da sada više neće biti potrebno zatvarati vodu na širem području u slučaju kvara, već će se to moći napraviti puno selektivnije, pa će tako tek manji broj naših sugrađana morati ostati bez opskrbe pitkom vodom za vrijeme trajanja radova“, rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako je bila riječ o iznimno zahtjevnom pothvatu zbog kojeg je trebalo i zaustaviti prometovanje vozila sa Splitskog puta prema Lapadu.

Gradu potvrđeno postupanje s nelegalno postavljenim bankomatima

Još jednom pokazala se zakonska ispravnost postupanja Grada Dubrovnika pri provedbi Odluke o komunalnom redu u postupku uklanjanja bankomata postavljenih unutar zaštićene povijesne jezgre bez valjanih odobrenja. Rješavajući po tužbenom zahtjevu tužitelja tvrtke Auro Domus d.o.o., Upravni sud u Splitu isti je odbio kao neosnovan.

Naime, tužitelj je u ovom upravnom sporu podnio tužbeni zahtjev protiv Dubrovačko-neretvanske županije, Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša, tijela koje je rješavajući u redovnom upravnom postupku 19. prosinca 2019. odbilo tužiteljevu žalbu na rješenje o uklanjanju Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika iz srpnja iste godine. 

Vlasnik bankomata je potom tužbom Upravnom sudu u Splitu tražio poništenje rješenja navedenog županijskog odjela. No, Upravni sud u Splitu potvrdio je ispravnost postupanja Grada Dubrovnika i presudio odbacivši tužiteljev zahtjev kao neosnovan. 

Krenuli radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje Mokošice, Štikovice i Zatona

Ovom, 44 milijuna kuna vrijednom, investicijom izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te staroj Mokošici, gdje su radovi i započeli. Gradilište su danas obišli gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u društvu predsjednika Uprave Vodovoda Lukše Matušića i člana Uprave Vicka Begovića.

Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci, a u sklopu ove investicije ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka.

Grad Dubrovnik reagirao na medijske objave o radovima u Ulici kardinala Stepinca

Svi radovi u Ulici kardinala Stepinca za koje je potrebna građevinska dozvola izvode u skladu s pravomoćnom građevinskom dozvolom. Radovi koji nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom, a koji se na lokaciji izvode, izvode se sukladno Pravilniku o održavanju cesta i Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima.

Građevinska dozvola izdana je za izgradnju kolektora otpadnih voda, dok za prometno rješenje nije potrebna građevinska dozvola, budući se nije radilo o novom prometnom rješenju nego o poboljšanju postojećeg prometnog režima. Ti radovi izvode se sukladno Pravilniku o održavanju cesta, članak 42., koji jasno kaže da je izvanrednim održavanjem cesta temeljni cilj dugotrajnije uređenje i poboljšanje pojedinih dijelova.

Popularni Članci