TJEDAN U RETROVIZORU Mokošica dobila sportsku dvoranu, kreće sanacija Šetnice Nika i Meda Pucića

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I pred najsvečaniji dubrovački tjedan, kad se slavi Festa svetoga Vlaha i Dan Grada Dubrovnika, gradska uprava realizirala je značajne projekte. Tako je otvorena judo dvorana u  Mokošici, a između ostalog najavljeno je i kako kreće sveobuhvatno uređenje omiljene dubrovačke šetnice Nika i Meda Pucića.

MOKOŠICA DOBILA JUDO DVORANU Franković najavio otvaranje još javnih sadržaja u ovom naselju! (FOTO/VIDEO)

Radi se o dvorani koja se nalazi u Ulici Marina Kneževića 58. Novouređena polivalentna dvorana bit će na raspolaganju i drugim rekreativcima s ovog područja. Ovom investicijom, uz započetu rekonstrukciju zgrade ex-hotela Stadion, otvaranje hangara za male jedriličare u Orsanu te uz izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju, pokrenut je val ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Što se tiče samog projekta, on je obuhvatio adaptaciju postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija bilo potrebno adaptirati. Radove je izvela tvrtka Texo Molior d.o.o., a investicija je vrijedna ukupno 3.433.548,59 kuna s PDV-om.

NIKA I MEDA PUCIĆA Kreće sveobuhvatno uređenje omiljene dubrovačke šetnice

Nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, Grad Dubrovnik i odabrani izvođač, tvrtka TRAG d.o.o., sklopili su ugovor za izvođenje radova na cjelovitom i sveobuhvatnom uređenju Šetališta Nika i Meda Pucića.Ugovorena vrijednost investicije iznosi 4.849.839,19 kuna s uključenim PDV-om, a rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao, koje je planirano u prvim danima veljače.

Napreduju radovi u Ulici kardinala Stepinca

Radovi izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca, započeti krajem studenog, odvijaju se prema planu. Zajednički projekt Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

Novi sustav oborinske spojit će se na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad. Osim ugradnje cjevovoda, projekt obuhvaća i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta. Sukladno provedenom javnom natječaju radove izvodi tvrtka Strabag, a ugovoreni rok završetka ove investicije je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

HVALEVRIJEDNO Obnavlja se botanički vrt na Lokrumu

U tijeku su radovi na botaničkom vrtu na otoku Lokrumu, kako bi se unaprijedilo njegovo stanje te bi svoje posjetitelje u novoj sezoni Lokrum trebao dočekati u novom ruhu.U okviru ovog  projekta obnove predviđena je sanacija i uređenje postojećih staza dužine oko 725 metara, uklanjanje oštećenog biljnog materijala i sadnja 195 novih biljnih vrsta s ukupnim brojem 1466 sadnica na 13 polja u vrtu. Također će se postaviti i nova urbana oprema - klupe, informacijske i interpretacijske ploče, ulazni portal.

Do kraja godine zgrada gradske uprave dobit će lift

Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić i savjetnica splitskog područnog ureda za osobe s invaliditetom Maja Karaman Grbavac održali su radni sastanak u Gradu Dubrovniku i susreli se s gradonačelnikom Matom Frankovićem i suradnicima.Gradonačelnik je upoznao goste s aktivnostima i naporima gradske uprave usmjerene na poboljšanje uvjeta života za osobe s invaliditetom, među ostalima ističući nabavu novog transportera za osobe s invaliditetom u povijesnoj gradskoj jezgri, nabavu niskopodnih autobusa javnog gradskog prijevoza i osiguranja prijevoza za te šest javnih plaža koje su prilagođene osobama s invaliditetom, ugradnjom liftera te prilagodbom prilaza, parkirališta, ali i ugradnju dizala u zgradi gradske uprave Pred Dvorom 1 do konca ove godine.

Objavljen poziv za financiranje Lapadske obale

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske objavilo je poziv za financiranje projekta Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje. Stopa financiranja za projekt Lapadske obale iznosi 100 % ukupno prihvatljivih troškova, odnosno ukupna bespovratna sredstva iznose 70.000.000,00 kuna, od čega 85 % sredstva putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15 % sredstva financirat će se iz državnog proračun.

 

Popularni Članci