DUBROVAČKI TURIZAM NA UDARU ZBOG KORONE Franković: Izgleda da kruzeri iz Venecije uopće neće ploviti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prvi kruzer iz Venecije za ovu godinu trebao je uploviti krajem ožujka, no to se neće dogoditi zbog karantene koju je Italija uvela zbog epidemije koronavirusa.

Naime, talijanske su vlasti danas do početka travnja proglasile karantenu za veći dio sjeverne Italije u koji spada i Venecija. Ova odluka svakako će izazvati efekte i po dubrovački turizam, zbog čega je gradonačelnik Mato Franković sazvao sastanke.

Prema njegovoj procjeni, nedvojbeno je kako će doći do velikog poremećaja na tržištu.

„Kako stoje stvari, mislim kako kruzeri iz Venecije uopće neće ploviti,“ kazao je Franković dodavši kako se čeka službena potvrda CLIA-e.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo za Dubrovački dnevnik je kazao kako bi se CLIA uskoro trebala sastati kako bi se utvrdile smjernice gdje će se kruzeri kretati i koje su potencijalne opasnosti nakon čega će se znati više. Što se tiče samog Dubrovnika, Pezo kaže kako zasad nema službenih otkazivanja, no smatra kako je sigurnost ipak na prvom mjestu.

„Podržavam odluku o tome da kruzeri ne isplovljavaju u situacijama u kojima postoji realna opasnost da dođe netko tko je zaražen koronavirusom. Mišljenja sam kako je manja šteta da se odgodi početak sezone nego da se ugrozi zdravlje stanovnika Dubrovnika, a posljedično i cijela sezona,“ izjavio je Pezo dodavši kako su spremni u slučaju bilo kakve neželjene situacije.

„Naši sanitarni inspektori su spremni, pojačali su se, imaju dežurstva tijekom 24 sata te prate kretanja,“ kazao je.

Popularni Članci