UZ BESPLATAN ROŠTILJ Otvorena gradska plaža Mandrač, Vlahušić i Raguž se okupali (FOTO)

Autor: Tea Stjepović Autori fotografija: Tea Stjepović
Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je otvorio plažu Mandrač u Solitudu, koja je preuređena pred novu kupališnu sezonu.

Gradonačelnik je kazao da su danas ovdje kako bi proslavili početak prave plaže.

'Sretni smo što imamo puno plaža koje su namijenjene Dubrovčanima, zadovoljni smo mi i sa Cavom, Copacabanom, Banjama ali ovo je jedna plaža koja je nastala iz običnog smetlišta. Tu su bile tisuće kubika materijala i malo po malo je nastala. Danas sam odlučio počastiti dječicu i sve koji dođu', kazao je Vlahušić.

Plaža Mandrač će se proširiti za još dodatnih 50 metara, a plan je za godinu di dvije doći sve do Copacabane, tako da cijela plaža bude gradska i uređena.

'Dogodine ćemo rekonstruirati i Vodovod, Babin Kuk će urediti zelenilo. Bit će to potez plaža od Solituda do Uvale, a nadam se da će i nju početi raditi', poručio je Vlahušić te dodao:

'Cilj je da ova plaža bude namijenjena primarno Dubrovčanima. Mogu doći s autom, postavljen je tuš, postaviti će se i svlačionice, tu su i sprave za igranje. Sve ono kako bi Dubrovčani imali svoje mjesto', te ustvrdio da ova plaža sve dok je on gradonačelnik ne ide u nikakvu koncesiju.

O lošem stanju ceste, Vlahušić je rekao:

'Cesta je u vlasništvu Babina kuka, za Dubrovčane je u redu ovakva kakva jest. Da napravimo širu cestu dobili bi parking i više kupača, mi smo cestu prošle godine popravili da se može do vrha parkirati, maknuli smo barke, uredili smo malu marinu za domaće. Samu cestu ćemo popravljati toliko da se može polagano spustiti i da na neki način plaža bude polutajna', objasnio je gradonačelnik Vlahušić.

Na pitanje hoće li Babin kuk  zatvoriti cestu, Vlahušić je kazao da ne može isključiti da netko neće nešto napraviti na svome vlasništvu.

'Nije lako biti Robin Hood u Dubrovniku, nije se lako tući protiv velikih', zaključio je Vlahušić te je nakon toga uskočio u more, a slijedio ga je njegov zamjenik Željko Raguž. 

Popularni Članci