VESELJE U JOSIPOVCU Korisnike posjetio biskup Uzinić, nakon mise razmijenili poklone (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uoči blagdana Nevine dječice dubrovački biskup mons. Mate Uzinić održao je Svetu Misu u Centru za rehabilitaciju Josipovac. U propovijedi je biskup naglasio riječi Josipa Stadlera koji je i svojim imenom, ali i kao utemeljitelj Sestara služavki Maloga Isusa, postavio temelje u nastanku ove ustanove uz poruku „Ovako se htjede roditi onaj koji hoće da ga ljube, a ne da ga se boje.“

'Korisnici su aktivno sudjelovali u misi čitanjem i pjevanjem, u glazbenoj pratnji volonterke Jelene Vidojević. Nakon blagoslova ustanove v.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zahvalila je biskupu na ljubavi i prijateljstvu naglasivši kako je ovaj dan svima poseban te da se korisnici s nestrpljenjem pripremaju kako bi ovaj trenutak učinili što svečanijim. Korisnici su biskupa dočekali prigodnim pjesmama i poklonima koje su za njega izrađivali s puno ljubavi. Biskup Uzinić je svojim prijateljima uz veliku ljubav i pažnju poklonio i prigodne darove kojima je također razveselio i sve djelatnike, kao i sve prisutne posjetitelje. 

Misa u Centru Josipovac poseban je događaj za sve korisnike i djelatnike, a to su prepoznali i dragi prijatelji Skauti Gospe od obrane, Sanja Šanje, ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije zajedno sa zamjenicom Marijom Đurović, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Anamarija Kusalo, direktorica Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka, zajedno s roditeljima i skrbnicima,' stoji u njihovom priopćenju. 

Popularni Članci