VLAHUŠIĆ O ZEMLJIŠTU MIHANOVIĆ 'Umjesto zelene zone planira se zgrada'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradove čine ulice, trgovi i prometni koridori na kojima se smještaju javni sadržaji. Dubrovnik je jedan od najljepših gradova svijeta zbog širine Straduna i Ulice Pred Dvorom koji čine jedinstveni, prelijepi glavni gradski trg, piše u svojoj objavi na Facebooku bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

"Najvažniji koridor za novi Dubrovnik je nastavak Straduna od Pila do Gruške luke i Kantafiga. U tome koridoru središnji dio čini prostor od parka Čingrija do bazena u Gružu koji je omedjen sa dvije ulice, Vukovarskom i ulicom dr Ante Starčevića, izmedju kojih se nalazi zelena zona. U foto prilogu se nalaze projekti koje sam napravio, široke prometnice, sa zelenom zonom, zemljište u vlasništvu Zaklade Mihanović. Kao gradonačelnik započeo sam pregovore o kupovini zemljišta Mihanović, kako bi grad postao vlasnik predmetne parcele od oko 4 000 m2. Nudio sam, da osim novca Zaklada dobije i dio gradskoga gradjevinskoga zemljišta, prvenstveno u vlasništvu tvrtke Vrtlar. Ukupno bi Vrtlaru i Zakladi, grad po procjeni sudskoga vještaka i odluke Gradskoga vijeća platio oko 30 milijuna kuna. Zaklada bi imala zemljište i novce, a grad bi dobio prometni koridor sa zelenim parkom i pješačkom zonom.

Ovih dana, pokazali su mi medijski izvori grada, koji su dosada najviše pisali o zemljištu zaklade, projekt zgrade, pravoga mastodonta, koja se planira izgraditi na zemljištu Mihanović, umjesto zelene zone. Po tim pričama, čelni ljudi grada pritišću stručne službe kako bi se što ranije izdala gradjevinska dozvola, te iskopi počeli prije ljeta.

Kako bi izbjegli nepopravljivu štetu, predlažem da grad projekt predstavi javnosti prije gradjevinske dozvole. Investitor i grad trebaju napraviti maketu nove stambene zgrade kako smo to napravili za nadogradnju garaže na Iljinoj glavici i Stadiona Lapad. Projekt i maketu trebaju vidjeti svi gradjani, medijska javnost, nevladine udruge, stručne udruge i političke stranke kako bi mogli zauzeti objektivan i nepristran stav o novoj gradjevini u središtu grada." - napisao je Vlahušić.

Popularni Članci