BITNA STVAR ZA SINDIKAT Večerin: Ovo je velika pobjeda, nadam se da nećemo morati daljnje tužiti državu!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Vrhovni sud u ponedjeljak je donio odluku kako zdrvastveni radnici za vrijeme važenja kolektivnog ugovora, a koji u redovnom radu imaju pravo na uvećanje plaće za posebne uvjete rada, imaju pravo na dodatke, ako i na sata ostvarene u prekovremenom radu.

Pitali smo predsjednika  dubrovačke podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara/tehničara Ivana Večerina da prokomentira ovu odluku.

- Vrhovni sud  je zauzeo pravno shvaćanje prema očekivanjima Sindikata, te se nadamo da će postupci koji su u tijeku završiti u korist zaposlenika. A ono što je najvažnije, očekivamo da će se donijeti nekakav dogovor u vidu vansudske nagodbe, kako bi se spriječile daljne tužbe, jer bi to državu koštalo još više novca! - rekao je Večerin.

- Zadnja stvar,  ali jednako važna,  očekujemo da će se već od iduće plaće korigirati obračun prekovremenog rada po načinu kako smo i tražili cijelo vrijeme. U svakom slučaju, ovo je velika pobjeda sindikata organiziranih u zdravstvu, prvenstvo liječničkog, uz njihovu Komoru, koji se najviše angažirao s obzirom da su liječnici najviše bili i oštećeni! - kazao je Večerin.

Popularni Članci