NAKON DEVET GODINA SUĐENJA Maro Kristić i ekipa oslobođeni optužbi za prijetnje u Nogometnom savezu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ivica Sentić, Igor Žuvela, Ante Milojević i Maro Kristić, po privatnoj tužbi Joza Ostojića, u srijedu su nepravomoćno oslobođeni na Općinskom sudu u Dubrovniku nakon što je suđenje ušlo u devetu godinu.

Sentiću, Žuveli i Milojeviću na teret se stavljalo kako su počinili kazneno djelo prisile i kazneno djelo prijetnje u sklopu grupe, dok se Kristića teretilo za poticanje kaznenog djela u Županijskom nogometnom savezu. Jozo Ostojić nije htio komentirati presudu samo je kratko kazao kako će se žaliti nakon što dobije pisani otpravak sa suda. Inače, nitko od optuženika nije se pojavio na sudu.

Kristić i ekipa su po drugi put oslobođeni optužbi nakon što je Županijski sud proces vratio na početak, nakon već jedne oslobađajuće presude na Općinskom sudu u Dubrovniku. Tada se prema drugostupanjskoj presudi od Općinskog suda u ponovljenom procesu izričito zahtijevalo donijeti 'novu, savjesnu i zakonitu odluku'.

Prema optužnici, sporni se događaj dogodio 27. svibnja 2011. godine oko 12:15 sati u prostorima Sportske dvorane u Dubrovniku. U njoj stoji kako su Sentić, Milojević i Žuvela ušli u ured tadašnjeg tajnika Županijskog nogometnog saveza Ostojića dok je Kristić čuvao stražu. Nakon što je on navodno odbio napustiti ured, tvrdio je kako su mu zaprijetili.

"Napusti prostoriju jer ovo je pitanje života i smrti. Već smo te upozoravali da napustiš Pera Vićana, ne trebaš nam ti, nego on. Znam gdje stanuješ, znam koga od obitelji imaš, ženu, dvije kćeri, jer ukoliko im se išta dogodi, sam si kriv jer smo te na vrijeme upozoravali," bio je jedan od citata navedenih u optužnom prijedlogu.

Ostojić je 2016. godine nakon višegodišnjeg čekanja dobio radni spor i vraćen je na svoje radno mjesto u Županijskom nogometnom savezu. Otkaz koji mu je tada uručen nakon nasilnog izbacivanja bio je nezakonit, a sudskom odlukom, osim što se vratio na posao, Ostojiću su temeljem pravomoćne presude  isplaćene sve plaće koje nije primio svih godina koliko je nakon nasilnog izbacivanja bio bez radnog odnosa. 

Popularni Članci