INCIDENT U POŠTI Izvrijeđala klijenta za šalterom: Jeste li muško ili žensko, poradite na tome!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevvnik
Dubrovačkom dnevniku javio se sugrađanin V.S. ogorčen situacijom koja mu se dogodila danas kada je došao do šaltera u poslovnicu Hrvatske pošte pokraj Mercantea u Dubrovniku. 

''Jako sam tužan.  Upravo me je zaposlenica u pošti oslovila s "gospođo" i to joj nije prvi put. Kada sam je pitao zašto misli da sam žensko, nije joj bilo nimalo neugodno, nego me pitala: "A šta ste onda?" "Jeste li muško ili žensko?" - prepričava stanovnik Dubrovnika. 

I kao da joj nije bilo dosta tih uvreda, dodala je:  "Morat ćete uraditi nešto po tom pitanju!", na što joj je on odgovorio pitanjem.  'Što? Da se operiram?' - odgovorio je šokiran što mu takvo nešto govori ispred desetak ljudi, na što je djelatnica nastavila s odvratnom diskriminacijom zbog koje bi u nekoj civliziranoj državi automatski dobila otkaz, a moglo bi ju se i tužiti.

 "Ne znam šta da vam kažem, ali se meni parate kao gospođa!?" - odgovorila je.

Nije potrebno pojašnjavati koliko su ovakve izjave službenika koji radi s javnosti u potpunosti neprihvatljive, posebno ako se uzme u obzir činjenica kako se radi o osobi koja boluje od Klinefelterovog sindroma. Prepričava kako su se ostali ljudi u Pošti grohotom smijali njenom provociranju, da mu je došlo da propadne u zemlju. 

Koliko netko mora biti neinformiran da ne zna da je u 21. stoljeću bilo kakvo provociranje povodom izgleda, spola, zdravstvenog stanja, orijentacije ili nacionalnosti u potpunosti neprihvatljivo i sramotno?!

Popularni Članci