BOLJI I KVALITETNIJI UVJETI ZA ŠKOLARCE Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade OŠ Marina Držića (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade OŠ Marina Držića u iznosu od preko 816 tisuća kuna od čega je 70 posto financirano europskim sredstvima. Grad Dubrovnik je izdvojio 230 tisuća kuna za brisoleje na zgradi.

Gradonačelnik Mato Franković pojasnio je kako je riječ o drugoj školi koja je energetski obnovljena novcima iz EU fondova, a u planu je završiti i OŠ Ivana Gundulića.

Ravnateljica Zrinka Capor naglasila je kako su radovi tekli brzo i bez ikakvih problema.

- Prošle godine smo pristupili radovima i sve odrađeno kako treba zbog čega smo jako zadovoljni. Zamijenjen je krov, izolirano vanjski zidovi, urađen solarni potrošač za toplu vodu što ranije nismo imali te je predviđeno daljinsko očitanje električne energije - navela je Capor dodavši kako je škola iz C razreda prešla u B. 

Budući da se OŠ Marina Držića sastoji od tri odvojene zgrade i dvorane, ravnateljica je navela kako je školi potrebna obnova krova zgrade u kojoj se odvija nastava za djecu s poteškoćama. Gradonačelnik je rekao da su sredstva osigurana u proračunu za iduću godinu nakon što su riješeni imovinsko-pravni odnosi za tu zgradu.

Predstavnik izvođača radova na OŠ Marina Držića Miho Klečak iz tvrtke Capitalis zahvalio se ravnateljici i gradonačelniku na suradnji. 

- Sve je odrađeno kvalitetno na obostrano zadovoljstvo. Ovo nam je treći objekt koji smo obnovili u Dubrovniku i nadam se da ćemo iduće godine nastaviti s radom - kazao je Klečak.

A.Č./I.B.

Popularni Članci