Da su vatrogasci dobili poziv ranije, možda bi sve bilo drugačije; u trenutku izbijanja požara nitko osim korisnika nije bio u domu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
U strašnoj tragediji u Andraševcu kraj Oroslavja u požaru staračkog doma stradalo je šest osoba. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 5:23, a požar je ugašen u 6:19 jer se vatra bila razbuktala. Požar su gasila četiri vatrogasna vozila i 20 vatrogasaca.

Marijan Lovrenčić, županijski vatrogasni zapovjednik, rekao je reporterki N1 televizije kako bi da je poziv upućen ranije, postojala bi mogućnost spašavanja ljudi.

Dvorišni drveni objekt potpuno je izgorio.

Vatrogasci raščišćavaju požarište kako bi policija mogla započeti s očevidom. 

"Žao mi je. Moje saučešće. Kazala mi je ženska koja je radila u Domu. Nisam ni ja stigao ništa više ni ispitivati. Uzeli smo stvari i došli smo iz Zagreba. Ne možemo ni mi znati. Ona je bila s još petero ljudi. Bilo je čisto i uredno. Nikad nije bilo prljavo ili nešto. Nikad", kazao je član obitelji jedne od žrtava.

Kako doznaje N1, iako na stranici staračkog doma stoji kako su korisnici pod nadzorom liječnika 0-24, u trenutku požara nitko osim korisnika nije bio u objektu.

Popularni Članci