Iz HDZ-a javljaju da imaju dovoljno mandata, nisu im potrebni Škoro, Hasanbegović i ekipa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Ako je suditi prema objavi na Twitteru glasnogovornik Vlade Marka Milića, čini se da već imamo novu vladu.

“Predsjednik Vlade obavio je inicijalni krug konzultacija sa svim izabranim predstavnicima nacionalnih manjina, HNS-om te Reformistima. Oni daju jasnu potporu novoj parlamentarnoj većini i Vladi HDZ-a koju će predvoditi Andrej Plenković“, napisao je Milić.

Šef Reformista Radimir Čačić, koji je osvojio jedan mandat u Saboru, ranije danas najavio je da će podržati Vladu Andreja Plenkovića. Rekao je kako će to učiniti i HNS, čiji je Predrag Štromar također osvojio mandat u Saboru, piše Telegram.

Čačić je rekao kako je uvjeren kako će Plenković bez većih problema pronaći zastupnike koji mu trebaju da u Saboru oformi većinu. Kako je HDZ na izborima osvojio 66 mandata, za to mu treba najmanje deset ruku. Prema mišljenju Radimira Čačića, predsjednik HDZ-a pritom se neće morati okrenuti Škori i Domovinskom pokretu.

„Nema potrebe razgovarati s čudnim ljudima čudnog imena“, zaključio je Čačić.

S osam manjinaca, 66 HDZ-ovih mandata, jednim Reformista i jednim HNS-a, dolazimo do 76 zastupnika koliko je Plenkoviću potrebno da bi mu predsjednik Zoran Milanović dao mandat za sastavljanje Vlade.

Popularni Članci