IZBOR GASTRONOMSKOG VODIČA Dva dubrovačka restorana nagrađena! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020  je Danijel Đekić chef restorana Monte iz Rovinja.

Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020.

Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020 osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota chef  restorana Nav u Zagrebu.

Trofej mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu.

Buffet Kamenice iz Dubrovnika nagrađen je trofejem Najbolji POP 2020.

Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020 kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu.

Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu. 

Najboljim  restoranima proglašeni su 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane, te šibenski Pelegrini.

U Esplanade Zagreb Hotelu, 3. je ožujka održana gala večera povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.

Ovaj je događaj na jednom mjestu okupio impresivan broj hrvatskih chefova, vrhunskih profesionalaca i zaljubljenika u gastronomiju, a vrhunac večeri bila je dodjela prestižnih kulinarskih trofeja kojima Gault&MillauCroatia nagrađuje najbolje chefove u čijem je radu prepoznat moto  vodiča - „Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni.

Popularni Članci