NAJLJEPŠI MOGUĆI POKLON Maloj Mili koja je ujedinila Hrvatsku uspješno presađena koštana srž, bolest se povukla

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: privatni album
Marin Rončević, otac malene Mile Rončević koja se trenutno liječi u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdio je za 24 sata da je njegovoj kćerki uspješno transplantirana koštana srž te da se bolest povukla.

"Mila je trenutno dobro. Prošla je transplantaciju koštane srži od donora 1.11.2019. i zasad je sve više nego u redu. Nije se radilo o operaciji kao takvoj, nego o transplantaciji koštane srži nakon postizanja i održavanja remisije u trajanju od šest mjeseci. Transplantacija nije operacija nego kompleksan postupak koji uključuje pripremu tzv. kondicioniranje, odnosno postizanje uvjeta za primanje matičnih stanica donora i potom postupak oporavka i začetak stvaranja novih vlastitih obrambenih stanica, a prilikom kojeg se mora boraviti u potpunoj izolaciji jer ne postoji nikakav imunitet. Da bi se došlo do transplantacije, bolest se mora povući, što su oni postigli kroz mjesec dana nakon dolaska i održavali gotovo pola godine," potvrdio je Milin otac za 24sata

Posljednjih pola godine u bolnici bio je pravi pakao.

"Život joj je gotovo neprekidno ugrožen od 26.3.2018. godine, s izuzetkom nekoliko mjeseci nakon što je Mila u Rijeci uspješno uvedena u molekularnu remisiju. Imala je nebrojene komplikacije, od puknuća porta koji joj je prošao kroz desno srce i zaglavio se u plućnoj veni, raznih infekcija, sepsi, začepljenja drugih portova, operacija bez imuniteta, relapsa bolesti, lošeg odgovora na terapiju relapsa... Opraštali smo se od nje nekoliko puta i molili Boga za čudo ozdravljenja i svaki bi se put smilovao," kazao je. 

Više pročitajte OVDJE

Popularni Članci