Učitaje prijašnje vijesti

ŠALJETE PAKETE PREKO HRVATSKE POŠTE? U novoj godini poskupjele usluge, naplaćuje se više za dopisnice i preporučene pošiljke

Neke od usluga Hrvatske pošte su nakon Nove godine poskupjele.
split

'ŽIVOT JE ZA OVOG PREVELIKOG ČOVJEKA BIO PREMAL' Tisuće ljudi na groblju Lovrinac oprostile se od preminulog Predraga Lucića (FOTO)

Više tisuća prijatelja i poštovatelja okupilo se na splitskom groblju Lovrincu kako bi se oprostili od Predraga Lucića, pjesnika, dramskog pisca, režisera i jednog od najvažnijih hrvatskih novinara, suosnivača Feral Tribunea. Među onima koji su njegovoj obitelji i najbližim prijateljima, Viktoru Ivančiću i Borisu Dežuloviću, izrazili sućut bile su brojne osobe iz medijske, umjetničke, ljudsko pravaške i političke sfere. Lucić je ispraćen stihovima iz svoje zbirke pjesama ‘Mjesec iznad Splita’, koje je interpretirao glumac Rade Šerbedžija, te uz taktove pjesme ‘Always Look on the Bright Side of Life’. Oproštajni govor, koji prenosimo u cijelosti, održao je Boris Dežulović.
valute

TRŽIŠNE ANOMALIJE Kuna već godinama jača u zimskom periodu, evo tko zbog toga najviše gubi

Na samom početku godine Hrvatska narodna banka intervenirala je na deviznom tržištu kupnjom 405 milijuna eura. 
do kraja siječnja

Porezna uprava u akciji: Evo tko sve gubi pravo na poreznu olakšicu

Zamjenica ravnatelja Porezne uprave Marijana Vuraić Kudeljan navodi da će usklađenje provesti do kraja siječnja.
OGORČENJE

Muškarac koji se sukobio s nećacima HDZ-ovog gradonačelnika odlazi s Korčule: 'Ovdje se više ne osjećamo ugodno'

Ivan Šegedin, Korčulanin koji se na Silvestrovo sukobio s nećacima Andrije Fabrisa, HDZ-ovog gradonačelnika Korčule, zbog bacanja petardi i provale u dvorište, ogorčen je situacijom u gradu. Otkrio je kako on i supruga razmišljaju o odlasku iz Korčule.
Nikica Anić

Dubrovačka profesorica žestoko reagirala na izjavu ministrice Murganić: 'Nasilje je nadstranačka kategorija!'

Jedna od osnovnih zadaća ženskih udruga je borba protiv nasilja i zaštita prava žena pa makar i od "vukova iz vlastitog čopora", kazala je dubrovačka profesorica Nikica Anić reagiravši na izjavu Nade Murganić, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, koja je slučaj nasilnog župana Alojza Tomaševića komentirala riječima "To vam je tako u braku".
uspjeh

HRVATSKI AERODROMI BILJEŽE REKORDE Zračna luka Dubrovnik prvi put upisala više od dva milijuna putnika, promet raste i izvan sezone

Gotovo sve domaće zračne luke bilježe svoje povijesne rekorde po broju putnika i zrakoplova.
nove mjere

SUZIO SE KRUG UZDRŽAVANIH ČLANOVA Nema više poreznih olakšica za bake, djedove, unuke, maćehe

Porezna je uprava pročešljala tridesetak tisuća poreznih kartica (PK) obveznika koji koriste olakšice za uzdržavane članove obitelji te su građanima kod kojih nisu uspjeli utvrditi točno srodstvo s uzdržavanim članom poslali obavijest da se s dokazima jave u nadležnu ispostavu.
lista

HRVATSKA NISKO RANGIRANA Ovo su najjače i najslabije putovnice u svijetu

Hrvatska putovnica najslabija je u Europskoj uniji gledano po broju zemalja u koju njezini vlasnici mogu putovati bez vize.
za 2018. godinu

TRIPADVISOR I AIRBNB Evo zašto su Zagreb i Rovinj na listi top 10 destinacija u usponu

Čak dva hrvatska grada, Rovinj i Zagreb, našli su se na listama najutjecajnijih turističkih portala, TripAdvisora i Airbnb-a, za najbolja odredišta u svijetu za 2018.
promjene

ZAKON O STUDENTSKOM RADU USKORO U SABORSKOJ PROCEDURI Potrebica: 'Javna rasprava je završena, prepreka više ne bi trebalo biti'

Novi Zakon o studentskom radu, koji donosi brojne promjene u ovom sektoru, uskoro bi se mogao naći u saborskoj proceduri.
rtl

Gripa u Hrvatskoj već je odnijela dva života, evo kakva je situacija sa cjepivom (VIDEO)

Prvi dani nove godine i prije najavljenog vrhunca epidemije gripe u Hrvatskoj donjeli su prve žrtve. U Zagrebu je od komplikacija umro stariji muškarac, dok je u Koprivnici umrla starija žena, pretpostavlja se od gripe.

'Tržište aplikacija nedovoljno je zakonski regulirano, postavlja se pitanje tko se kome treba prilagoditi'

Aplikacije i različite platforme definitivno su u zadnjih nekoliko godina ubrzale i olakšale procese, poslovanje i organizaciju najširoj javnosti te su dostupne u iznimno velikom broju, bilo za zabavu, bilo za službene potrebe.
Učitaj još vijesti