Glazbena komedija Rifovi revolucije stiže u Dubrovnik!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Rifovi revolucije“ su glazbena komedija, prvi hrvatski film ovog žanra nakon dugo vremena. U sklopu svoje proljente turneje, stiže i u dubrovačko kino Visia, 12. travnja u 20 sati. Svi koji su se zasitili klasične filmske produkcije, moderne filmske industrije, zasigurno će uživati u Rifovima revolucije, glazbeno akcijskoj komediji s originalnim songovima.

Na dubrovačkoj premijeri filma gostovat će redatelj Jurica Hižak i producentica filma Nataša Kubiček. Jurici Hižaku ovo je već sedmi film, ali prvi dugometražni, osnivač je Trash Film Festivala u Varaždinu, a zavšio je Blankovu filmsku školu uz mentorstvo akademske redateljice Sonje Tarokić. Razgovor s autorima filma, nakon projekcije, moderirat će dubrovački glazbenik i producent Žarko Dragojević.

Film ima elemente akcije, znanstvene fantastike i sve što pravi žanrovski film mora imati. Radnja ide ovako: Genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, suprotstavlja se Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane. Oko Rayovog benda 'Razor Jet' okuplja se pokret otpora. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da 'Razor Jet' pretvore u boy band i tako unište njihov 'rokenrol modžo'.

Rifovi revolucije su snimani duže od tri godine, uglavnom na lokacijama u Varaždinu i okolici, a u filmu nastupa preko 100 glumaca, redom naturščika, volontera. Prikazan je na brojnim festivalima, osvojio prvu nagradu na FilMuzik festivalu u Italiji i oduševio gledatelje u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Vinkovcima i Osijeku, a slijede premijere u Karlovcu i Šibeniku.

„Ako ste se zasitili holivudske hiperprodukcije, i ako tražite osvježenje“ - Jutarnji list.

 „Zbog ideje da se uz rock`n`roll može voditi revolucija, odmah sam se zaljubio u Riffs of Revolution.“ - Zona Filma.

Više o filmu možete pročitati na Facebook stranici, ali i na IMDB-u.

Popularni Članci