'GUSTI OD KOBASICA' Smatrate da znate napraviti najbolju kobasicu? Dođite na natjecanje Agroturizma Konavle!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Iz Agroturizma Konavle pozivaju na edukacijsko - natjecateljski gastro događaj 'Gusti od kobasica' koji će se održati 15. veljače od 16:30 sati u Mlinici Pišta, Donja Ljuta 19.

Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda. Ovom prigodom organizira se stručna edukacija na temu proizvodnje i prerade suhomesnatih proizvoda s naglaskom na proizvodnju kobasica te natjecanje i izbor najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja.

Program:

  • 16:30 – 19:00 sati, preuzimanje uzoraka za ocjenjivanje
    Svi zainteresirani proizvođači tradicionalnih kobasica mogu se odazvati na ocjenjivanje za izbor najbolje domaće kobasice „Gusti od kobasica“, Konavle 2020.godine. Na natjecanju mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.  Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine klobasice.  UVJETI I PRAVILA NATJECANJA
  • 17:00 - 19:00 sati, edukacija
    Teoretski dio edukacije na temu proizvodnje i prerade suhomesnatih proizvoda s naglaskom na proizvodnju kobasica odžat će dr.sc. Mario Bratulić. Bratulić je doktorirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu iz područja Biomedicine: Sigurnosti hrane i veterinarskog javnog zdravstva s temom: „Utjecaj čimbenika zrenja na zdravstvenu ispravnost tradicionalne istarske kobasice“ ujedno je i načelnik općine Sv. Petar u Šumi te osnivač i voditelj međunarodnog sajma „S klobasicom u EU“ koji je 2017. godine izabran za najbolju ruralno-turističku manifestaciju u državi.
  • 19:00 – 22:00 sata, prezentacija pravljenja kobasica, postupak ocjenjivanja pristiglih uzoraka i proglašenja pobjednika  „Gusti od kobasica“  - praktični dio edukacije uz prezentaciju postupka pravljenja kobasica pod vodstvom dr. sc. Maria Bratulića. Ocjenjivanje pristiglih uzoraka kobasica i proglašenje najbolje domaće kobasice uz degustaciju proizvoda i zabavni program

Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja".

Popularni Članci