OSJETITE DUH BOŽIĆA NA NAJBOLJOJ MANIFESTACIJI U RURALNOM TURIZMU Najavljen program 'Mirisa Božića u Konavlima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Manifestacija 'Mirisi Božića u Konavlima' održat će se po šesti put od 22. do 29. prosinca. Brojne novosti ovogodišnjeg izdanja predstavili su članovi organizatora, udruge Agroturizam Konavle, na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Adria.

Program su prtedstavili tajnik Agroturizma Konavle Perica Pušić te Ivo Mujo, Niko Đivanović, Miho Banac Mijač i Mato Švago. Skraćenu verziju tradicionalne konavoske zdravice održao je zdravičar Ilija Kesovija, a zasvirao je Antun Toto Rilović.

Dubrovački simfonijski orkestar svojim će Božićnim koncertom otvoriti manifestaciju u župnoj crkvi Sv. Nikole u Čilipima u nedjelju 22. prosinca u 17.45 sati. U ponedjeljak slijedi humanitarna akcija 'Nek' nam je svijem Božić'. Istog dana u 18.00 sati u kinu Sloboda bit će prikazan dokumentarni film HRT-a 'Agroturizam: Istra, Konavle, Baranja'.

U četvrtak 26. prosinca od 20.00 sati u Domu kulture Gruda održat će se 'Božićna Konoteka', zabavni kviz kao svojevrsna inačica legendarne Kviskoteke.

Dani otvorenih vrata konavoskih agroturizama na rasporedu su u petak i subotu, 27. i 28. prosinca od 11 do 21 sati. Svoju gastronomsku ponudu predstavit će desetak domaćinstava i vinarija, dok su u program uključeni i Sokol Grad te Zavičajni muzej Konavala. Na čak šest lokacija očekuje vas glazba uživo. Cijena jednog menija iznosi 70 kuna.

Mirise Božića zatvorit će 'Festival zelene menestre i vina' u Domu kulture Gruda od 16.00 sati. Najpopularniji segment programa samo prrošle godine posjetilo je oko 2.000 ljudi. Prijave ekipa su otvorene od danas stoga požurite, prostora je malo, a interesa puno.
 

Popularni Članci