POBUNA PROTIV ĆIRILICE U Vukovar stižu autobusi iz cijele Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot HRT
U vukovarskoj policijskoj postaji doznaje se da su se noćas nešto iza ponoći razišli prosvjednici okupljeni oko policijske zgrade, koji su tražili oslobađanje privedenih zbog sudjelovanja u nasilnom uklanjanju dvojezičnih ploča te probijanja policijskog kordona, pri čemu je ozlijeđeno četvero policajaca.

Policija je jučer na obavijesni razgovor povodom prijepodnevnih događanja uz Tomislava Josića pozvala još trojicu njegovih njegovih suradnika i kolega te ih nije htjela pustiti na zahtjev Stožera. U Vukovaru su uz Josića privedeni Marijan Živković i još jedan prosvjednik, a u Vinkovcima Stevo Culej.

Zbog toga se predvečer pred zgradom policijske postaje okupio veći broj prosvjednika, koji su se sastali s načelnikom PU Vukovarsko-srijemske, ali niti on nije obećao da će njihove kolege biti puštene, pa se prosvjed nastavio pred zgradom policije u Vukovaru. Nakon sastanka koji su imali poslijepodne iz Stožera su pozvali sve građane Hrvatske da u ulicama koje nose ime grada Vukovara upale svijeće. Interventna policija i dalje čuva ulicu kojoj su zgrade HZMO-a i HZZ-a, na koje su postavljene dvojezične ploče, no iz Stožera su poručili da oni ploče neće skidati pod okriljem noći, piše Jutarnji.hr. 

Prosvjedi se, najavio je čelnik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Vlado Iljkić, nastavljaju danas oko 9 sati kada će tada pokušati učiniti isto što su uradili u ponedjeljak prijepodne kada su uništili i slomili dvojezične ploče sa tri zgrade u Vukovaru, a kao podršku očekuju pristizanje na desetke autobusa iz cijele Hrvatske.

Vlado Iljkić još je jednom ispred Stožera pozvao Vladu na dogovor.

Popularni Članci