Učitaje prijašnje vijesti
priopćenje

Miho Obradović ulazi u Gradsko vijeće umjesto Valentina Dujmovića

Dubrovačka podružnica Hrvatske narodne stranke uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.
politika

RASPUŠTA SE DUBROVAČKI SDP? Gojun: 'Nisam dobio službenu potvrdu takvih informacija'

Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske održana je u subotu.
POLITIKA

NAVELIKO SE ŠUŠKA HNS-ovci koji su izašli iz stranke osnivaju svoju?

Anka Mrak Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić, HNS-ovci koji su protiv novih ministara u Vladi bit će izbačeni iz te stranke, a unatoč pozivima SDP-ovaca, neće se pridružiti njima već će osnovati svoj Klub zastupnika, piše Jutarnji list.
nova većina

PLENKOVIĆ SAKUPIO 78 RUKU Vladu spasili manjinci, 5 HNS-ovaca i ponovno Tomislav Saucha

Premijer Andrej Plenković i šef HNS-a Predrag Štromar danas su javno obznanili da su potpisali platformu suradnje, a premijer je naglasio kako Vlada ima stabilnu većinu. O još jučer poznatim novim ministrima danas su raspravljali saborski Odbori i postavljali im pitanja, nakon čega im je u Saboru glasovanjem iskazano povjerenje. Svi novi ministri prisegnuli su u Hrvatskom saboru na novu dužnost u Vladi RH.
šalom do zaključka

ČAČIĆ O NOVOJ KOALICIJI Vicem o Muji i sultanu objasnio obrat u HNS-u

Bivši predsjednik HNS-a i aktualni predsjednik Reformista te novoizabrani župan Varaždinske županije Radimir Čačić sinoćnji je obrat u HNS-u, čiji je Središnji odbor odbacio odluku Predsjedništva i odlučio krenuti u pregovore s HDZ-om o ulasku u Vladu, za e-varaždin komentirao vicem o Muji i sultanu. 
ODLUKA

'NE ŽELIM GUBITI SVOJ IDENTITET' Tevšić i Čale Mratović zatražili brisanje iz članstva HNS-a

Istaknuti dubrovački HNS-ovac i ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić jedan je od članova stranke koji je glasao protiv koalicije s HDZ-om na nacionalnoj razini. 
ISTAKNUTI HDZ-OVAC

ITEKAKO AKTIVAN NA SJEDNICAMA! On je najizgledniji predsjednik novog Gradskog vijeća

Marko Potrebica bi, sudeći prema informacijama koje se mogu čuti od izvora bliskih političkim krugovima, lako mogao postati predsjednik Gradskog vijeća u novom sazivu. 
konferencija

DUJMOVIĆ O KOALICIJI HDZ-HNS: 'Odnos mene i Andra Vlahušića nije narušen, ovaj potez HNS-a je iznimno hrabar'

Predsjednik županijske organizacije HNS-a Dubrovačko neretvanske županije Valentin Dujmović održao je konferenciju za medije povodom jučerašnje odluke Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke o koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom. Podršku HDZ-u dalo 78 članova Središnjeg odbora, među kojima i Dujmović.
Ulazak u Vladu

REAKCIJA Dujmović: Nije bilo lako, ali prestanimo ratovati i počnimo raditi ono što je u razvijenim zemljama normalno

U Središnjem odboru HNS-a je i Valentin Dujmović koji je dao reakciju za Dubrovački dnevnik nakon turbulentne sjednice i glasovanja kojim je odlučeno kako HNS ulazi u Vladu Andreja Plenkovića. Dobit će ministarstvo obrazovanja, pravosuđa i graditeljstva. 
Obrat

PALA ODLUKA! HNS ulazi u Vladu, glasovali i Dubrovčani, ovo su budući ministri

Središnji odbor HNS-a odbacio je jučerašnji prijedlog Predsjedništva i odlučio izglasati potporu HDZ-u. Do odluke Središnjeg odbora HNS-a došlo je nakon što je Ivan Vrdoljak jučer objavio kako je stranci preporučio da ne koalira s HDZ-om te nakon što je danas novinarima poručio da ide u političku mirovinu.
IZBORI 2017

PRIMOPREDAJA OVLASTI Evo kada novoizabrani gradonačelnika sa svojim zamjenicima stupa na dužnost

Novoizabrani gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić na dužnost će stupiti u petak, 9. lipnja. 2017. godine.
suradnja

KOALICIJA U KONAVLIMA HDZ i HSS potpisali sporazum o formiranju većine u Općinskom vijeću

Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke postigle su načelni sporazum o formiranju većine u Općinskom vijeću Općine Konavle. Međustranačka koordinacija koju čine predstavnici obiju stranaka, zadužena je za izradu koalicijskog sporazuma i osiguravanje provedbe programa.
politika

Vlahušić: Mogli smo dobiti sve što smo htjeli, čak i pisati novi lex Vlahušić

Gost Novog dana N1 televizije bio je Andro Vlahušić, član predsjedništva HNS-a koje je jučer odlučilo da njihova stranka ne ide u koaliciju s HDZ-a nakon čega je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak kazao da podnosi ostavke na sve funkcije.
Učitaj još vijesti