TAMNA STRANA TURIZMA Ova obitelj iz Zagreba itekako će zapamtiti ljetovanje na Mljetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: mljet.hr
Nitko od milijun i pol Hrvata koliko ih je za devet mjeseci putovalo na odmor nije mislio da će na moru jeftino proći. Odavno nema takvih iznenađenja, uhodana je praksa da je na Jadranu sve skuplje nego doma, a kako se bliži špica domaćini disciplinirano i dodatno napuhuju cijene.

Iz te igre gost teško može izaći kao pobjednik, ali ima pravo barem na fair-play. Toga je, međutim, i ovoga ljeta nedostajalo duž obale, gdje su čak i obične tostove pekli za (pre)skupih 47 kuna.

– O tome se i radi, nije uvijek samo cijena problem. Jer ako nešto platim deset kuna, onda želim da to i vrijedi deset kuna, a ne tri kune – ogorčen je Zagrepčanin koji je s obitelji proveo deset dana u hotelu na Mljetu.

Na ljetovanju kao iz rubrike “Ne ponovilo se”, zagrebačka se obitelj prvo sudarila s činjenicom da hotel pod parking prodaje pošljunčanu ledinu s kontejnerima za smeće, pravo carstvo galebova. Bilo im je odmah jasno na što će im automobil za dan-dva sličiti...

Ništa od nogometa

– To je bio početak. Ispostavilo se da se na televizorima, i u našoj i u dječjoj sobi, hrvatski programi jako slabo vide, a računao sam da ću na odmoru uživati u Europskom nogometnom prvenstvu... Ni od obećanog wi-fija u sobama nije bilo ništa, čak smo se i u hotelskom predvorju jedva spajali. Za večerom su nam rekli da voda nije za piće i djeci donijeli flaširanu, a ujutro je na švedskom stolu u bokalima stajala upravo ta tobože nepitka voda. Jeli smo iz tanjura na kojima je pisalo Cavtat, očito iz suđa rashodovanog iz nekoga drugog hotela. Dobivali smo masne noževe i čaše s ostacima ženskog ruža. Konobari su se pravdali da perilica slabo radi. U polupraznoj hotelskoj pizzeriji čekali smo pizzu 50 minuta. Kuhar je novi, pa se uči, rekli su nam. Pola litre točenog piva, koje u Zagrebu plaćam 14 kuna, u tom mljetskom hotelu koštalo je 28 kuna – reda sugovornik bisere kojima su svoje goste domaćini ljetos obilato častili, piše Večernji list.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Popularni Članci