NI KRIVI NI DUŽNI Svi prozivaju policiju zbog gužve na prijelazima, iako se zna čija je odgovornost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Zbog velikih gužvi koje se mogu vidjeti na graničnim prijelazima, sve više negoduju vozači i građani koji nerijetko šalju otvorena pisma i upozoravaju na navedeni problem.

Danas se pojavilo otvoreno pismo turističkog vozača koji s pravom negoduje jer ne može obavljati svoj posao onako kako bi trebao, a ne svojom krivnjom, posebno zato što negoduju i gosti. Kako je naveo, zbog gužvi se kasni na avione, a pojedinim gostima su gužve jedan od razloga zbog kojih se, kako kaže, neće vratiti na krajnji jug Hrvatske.

S obzirom na to kako se zbog navedenih problema često proziva policiju, Dubrovački dnevnik kontaktirao je Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku gdje nam je rečeno kako policija nije nadležna za infrastrukturu graničnih prijelaza. Naime, policija je samo korisnik graničnog prijelaza, dok stvarna odgovornost leži na Ministarstvu financija.

Osim toga, turistički vozač se osvrnuo na tvrdnje od strane MUP-a i HAK-a kako se provode ciljane granične kontrole.

'Mnogi moji kolege vozači i ja svjedoci smo svakodnevnih dugotrajnih čekanja na granici gdje je prosječno vrijeme obrade jednog auta punih pet minuta! MUP u medije i putem HAK-a konstantno pušta informacije kako se provode ciljane granične kontrole što povremeno dovodi do zastoja, a ja odgovorno tvrdim da LAŽU!,' tvrdi vozač u svom otvorenom pismu.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odgovorili su kako se samo na Kleku smiju provoditi ciljane granične kontrole.

Jasno je kako bi situacija bila bolja ako bi se i na ostalim graničnim prijelazima mogle provoditi ciljane granične kontrole što bi smanjilo gužve, no na njima se treba provjeravati svako vozilo i putnik što dovodi do zastoja.

OGORČENI TURISTIČKI VOZAČ: 'Na granicama je kaos, Vitaljina je zatvorena jer nema interneta, na Karasovićima se čeka po sedam sati!'

Popularni Članci