NEUSPJELA PLJAČKA ŠEST MILIJUNA IZ POŠTE Pavlović, Majić, Milić i Pušić ostaju u istražnim zatvorima (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , LK/Dubrovački dnevnik, Nikša Grljević
Dubrovačka policija  spriječila je  jednu od najvećih pljački u Hrvatskoj, a prema posljednjim informacijama, na planirani dan pljačke glavne zgrade Hrvatske pošte u Vukovarskoj ulici u sefu je trebalo biti oko šest milijuna kuna, na dan isplate mirovina. U organiziranoj skupini bili su između ostalih policajac i djelatnik pošte, a kodni naziv policijske akcije je 'Bonita'.

Pomno planirana akcija, tvrde iz PU dubrovačko – neretvanske, bila je kao 'primjer iz udžbenika.'  Policajac Mile Pavlović (29) trebao je u tom trenutku biti u smjeni, kako bi mogao ostale aktere pravodobno informirati o tome koliko im je policija blizu, za vrijeme bijega preko granice. Bili su opremljeni lažnim tablicama za automobile, maskama, lažnom policijskom odorom, mobitelima, stanicama. Dokaze bi prije bijega preko granice spalili u Konavlima.

U planiranu akciju bilo bi uključeno najmanje sedam osoba, od kojih se za trojicom traga, a uhićena su četvorica hrvatskih državljana. Uhićeni su najprije policajac Mile Pavlović i konobar Vedran Majić (32), s kokainom u Zagrebu, a istovremeno kako bi se spriječila pljačka, jer su bili pod nadzorom još od ožujka, a policija je znala za njihove planove. Nakon toga su uhićeni i Luka Pušić i Nedjeljko Milić. Oni su danas odvedeni u Split na daljnju obradu USKOK-a, a kako doznajemo, određen im je istražni zatvor i nalaze se u Bilicama. 

Djelatnik pošte također je pomno odradio svoj dio posla. Ostalim akterima videima  je pobliže pojasnio put do novca. Razbojnici bi bili u policijskoj uniformi što bi im olakšalo ulazak u objekt i savladavanje zaštitara. I jedni i drugi bili bi naoružani, pa se može pretpostaviti kakve bi sve posljedice ovo razbojstvo moglo imati. 

Prema riječima načelnika Tonćija Radibratovića i njegovih suradnika Đura Đurkovića i Hrvoja Neusidla, u slučaju da se pljačka realizirala, s obzirom na način na koji je pomno planirana, sve bi se odigralo u dvije do tri minute, a pitanje je kakve bi to žrtve još sa sobom nosilo i bi li počinitelji ikad bili pronađeni. 

Vezane vijesti: 

SPRIJEČENA VELIKA PLJAČKA Pomno isplanirali nezapamćeno razbojništvo, policija otkrila detalje (VIDEO)

AKCIJA 'BONITA' IDE DALJE Oni su planirali najveću pljačku u novijoj povijesti Dubrovnika (FOTO/VIDEO)

NASTAVLJA SE BONITA: Uhićeni policajac planirao i pljačku pošte?

AKCIJA BONITA: Privedeni osumnjičeni (FOTO)

AKCIJA BONITA: Dubrovački policajac dilao kokain, uhićen i konobar

BURNA NOĆ NA VOJNOVIĆU: Policija u još jednom kafiću (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci